Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εντατικές δοκιμές για τη νέα Mercedes-Benz C-Class

Ελλάδα 16:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εντατικές δοκιμές για τη νέα Mercedes-Benz C-Class

ΝΕΑ

Εντατικές δοκιμές για τη νέα Mercedes-Benz C-Class

ΝΕΑ

H νέα γενιά της Mercedes-Benz C-Class βρίσκεται σε διαδικασία εντατικών δοκιμών, σχεδόν ένα χρόνο πριν το επίσημο λανσάρισμά της.

Advertisement
Advertisement

 

Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας δείχνουν το καμουφλαρισμένο μοντέλο της C-Class να κινείται στον Αρκτικό Κύκλο, με τους μηχανικούς της εταιρείας να δοκιμάζουν το γερμανικό σεντάν, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ξεκινώντας από την σχεδίαση, η νέα Mercedes-Benz C-Class δεν αναμένεται να αλλάξει ριζικά, απλά η σιλουέτα της θα μετασχηματιστεί σε βασικές γραμμές. Παράλληλα, θα ακολουθήσει σε μεγάλο βαθμό, την ανανεωμένη E-Class, κυρίως στο εμπρός τμήμα. Η νέα C-Class θα βασίζεται επάνω στην σχεδιασμένη για πισωκίνητα μοντέλα πλατφόρμα MRA, με αυξημένο σε μήκος μεταξόνιο (σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά), ενώ θα μπορεί να φιλοξενήσει μία μεγάλη γκάμα κινητήρων, είτε εσωτερικής καύσης βενζίνης και diesel, είτε ηλεκτρικούς.

Advertisement
Advertisement

Η πλειονότητα των εκδόσεων της νέας C-Class θα διαθέτει ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, το οποίο θα συνδυάζεται με τους κινητήρες βενζίνης και diesel. Η βασική έκδοση C200 με τον 1.500άρη βενζινοκινητήρα θα συνδυάζεται με σύστημα EQ Boost, που θα προσφέρει χαμηλή κατανάλωση και ρύπους, προσθέτοντας όπου χρειαστεί επιπλέον ισχύ 15 ίππων. Το παραπάνω σύστημα θα τοποθετηθεί και σε μεγαλύτερους κινητήρες, όπως αυτόν που θα εφοδιάζει την AMG C 53. Σε ότι αφορά τα δυναμικά χαρακτηριστικά και έχοντας απέναντί της τη BMW Σειράς 3, η Mercedes-Benz C-Class θα διατίθεται και με αερανάρτηση, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο το τρίπτυχο «άνεση-ασφάλεια-οδηγική απόλαυση». Βήματα εξέλιξης αναμένεται να γίνουν και στο θέμα της ημι-αυτόνομης οδήγησης. Η νέα γενιά θα διαθέτει συστήματα επιπέδου 3, με τον οδηγό να μπορεί να αφήσει τα χέρια του από το τιμόνι για μικρά χρονικά διαστήματα σε ταχύτητες έως και 130 km/h, έως ένα σημείο.