Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένωση δυνάμεων με φόντο τα ηλεκτρικά φορτηγά

Ελλάδα 0:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένωση δυνάμεων με φόντο τα ηλεκτρικά φορτηγά

ΝΕΑ

Ένωση δυνάμεων με φόντο τα ηλεκτρικά φορτηγά

ΝΕΑ

Ποιοι κολοσσοί της αυτοκίνησης ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη νέα γενιά ηλεκτρικών φορτηγών.

Advertisement
Advertisement

Στην κατηγορία των φορτηγών υπάρχει έντονη δραστηριότητα προς την ηλεκτροκίνηση. Ήδη οι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν τις εξελίξεις παρουσιάζοντας δειλά-δειλά την επόμενη γενιά ηλεκτρικών φορτηγών και van.

Ο Όμιλος CMA CGM αποφάσισε να φέρει κοντά δύο σημαντικούς κατασκευαστές στον τομέα των φορτηγών. Ενώνει λοιπόν τον Όμιλο Renault και τον Όμιλο Volvo ως ιδρυτικό μέλος της Flexis SAS δημιουργώντας μια κοινοπραξία για την επαναστατική γενιά ηλεκτρικών van και φορτηγών.

Ο Όμιλος Volvo και ο Όμιλος Renault, που κατέχουν μερίδιο 45% ο καθένας στη Flexis SAS, σχεδιάζουν να επενδύσουν αντίστοιχα 300 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια. Στόχος είναι να τρέξουν τις εξελίξεις προκειμένου να ηγηθούν στην ελαχιστοποίηση των εκπομπών ρύπων στις μεταφορές και τα logistics.

Advertisement
Advertisement

Η ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών φορτηγών αναμένεται να αυξάνεται κατά 40% ετησίως έως το 2030. Η κοινοπραξία έχει τρεις πυλώνες πάνω στους οποίους θα κινηθεί. Ο πρώτος είναι τα ηλεκτρικά οχήματα και λογισμικό, καθώς και η κατασκευή LCV για τον Όμιλο Renault. Ο δεύτερος είναι να παρουσιαστούν λύσεις μεταφορών με τεχνογνωσία σε εξατομικευμένες υπηρεσίες, χρόνο λειτουργίας και παραγωγικότητα για τον Όμιλο Volvo.

Ο τρίτος είναι τα logistics, κυρίως για την αυτοκινητοβιομηχανία, και ως πρωτοπόρος στην απαλλαγή της αλυσίδας εφοδιασμού από άνθρακα για την κοινοπραξία. Τα οχήματα θα κατασκευαστούν σε μια νέα πλήρως ηλεκτρική πλατφόρμα LCV που θα προσφέρει υψηλή αρθρωτή προσαρμογή για διαφορετικούς τύπους αμαξώματος σε ανταγωνιστικό κόστος και σημαντική ανακάλυψη στις απαιτήσεις ασφαλείας.

Τα οχήματα θα παράγονται στο εργοστάσιο του Ομίλου Renault στο Σαντουβίλ, ειδικό στην κατασκευή LCV, το οποίο θα προσλάβει 550 άτομα τα επόμενα τέσσερα χρόνια.