Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένας πειρασμός για τους λάτρεις των BMW E30

Ελλάδα 14:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένας πειρασμός για τους λάτρεις των BMW E30

ΝΕΑ

Ένας πειρασμός για τους λάτρεις των BMW E30

ΝΕΑ

Παρά τις δεκαετίες που έχουν περάσει η BMW E30 παραμένει μια από τις πιο αγαπημένες γενιές της 3άρας κυρίως λόγο του απολαυστικού και συμμετοχικού οδηγικού της χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα η M3 E30 είναι για τους συλλέκτες αλλά και για όλους τους φίλους της BMW κάτι σαν το άγιο δισκοπότηρο. Ωστόσο η εύρεση μιας αυθεντικής Μ3 δεν είναι πλέον κάτι ιδιαίτερα εύκολο και σίγουρα όχι κάτι ιδιαίτερα προσιτό σε οικονομικό επίπεδο. Τα καλά νέα είναι πως η Ε30 είχε στην γκάμα της πολλές ακόμα εκδόσεις που αν και χωρίς τον σκληροπυρηνικό χαρακτήρα της Μ3 ήταν άκρως ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές.

Ανάμεσά τους και η τετρακίνητη εκδοχή iX η οποία δεν υπήρξε ιδιαίτερα διαδεδομένη οπότε σήμερα είναι αρκετά σπάνια. Το γεγονός πως θεωρητικά δεν προσφέρει την χαρά της πίσω κίνησης δεν σημαίνει πως στερείται ταλέντου. Άλλωστε η τετρακίνηση της BMW σε αυτά τα αρχικά στάδια της δεκαετίας του ΄80 εξακολουθούσε να δίνει προτεραιότητα στον πίσω άξονα χαρίζοντας παράλληλα και το πλεονέκτημα της μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς σε συνθήκες με πολύ χαμηλή πρόσφυση όπως για παράδειγμα στο χιόνι και τον πάγο.

Advertisement
Advertisement

Τα καλά νέα είναι πως σήμερα ακόμα και σπάνια μοντέλα όπως η 325 iX προσφέρονται σε πολύ προσιτές τιμές αναδεικνύοντας την ευκαιρία για όσους θέλουν ένα διασκεδαστικό κλασσικό αυτοκίνητο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συγκεκριμένη 325 iX του 1991 η οποία σύμφωνα με τις περιγραφές της αγγελίας της βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πωλείται για 6.000 δολάρια. Θυμίζουμε πως κάτω από το καπό ζει ένας εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 2.5 λίτρων με 170 ίππους, κάτι άκρως ενδιαφέρον αν συνυπολογίσουμε και το χαμηλό βάρος που είναι κοντά στα 1.100 κιλά.