Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα VW T2 από Lego…

Ελλάδα 9:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα VW T2 από Lego…

ΝΕΑ

Ένα VW T2 από Lego…

ΝΕΑ

Υπάρχει ένα πλήρες καθιστικό όπως και μια μικρή κουζίνα σε αυτό το Volkswagen T2. Η διαφορά είναι όμως πως όλα αποτελούνται από Lego…

Advertisement
Advertisement

Ξεχάστε το εντυπωσιακό κιτ Volkswagen T1 Transporter της Lego, επειδή στην έκθεση Freeride και Travel στο Μόναχο της Γερμανίας εμφανίζεται κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό με τη θρυλική μορφή του πασίγνωστου T2. Όχι μόνο το φορτηγάκι μοιάζει με το πραγματικό στο εξωτερικό μέρος, συμπεριλαμβανομένης μάλιστα μιας συρόμενης οροφής. Αλλά πολύ περισσότερο το εσωτερικό διαθέτει όλες τις ανέσεις που θα περίμενε κανείς από μια μικρή κουζίνα χτισμένη μάλιστα από τούβλα Lego.

Ο εξουσιοδοτημένος κατασκευαστής μοντέλων Lego Rene Hoffmeister και Pascal Lenhard χρησιμοποίησε 400.000 μπλοκ Lego για να δημιουργήσει αυτό το T2 πλήρους μεγέθους μέσα σε έξι εβδομάδες. Χρησιμοποίησαν 3d εικόνες για να υπολογίσουν πόσα τούβλα ήταν απαραίτητα για να ολοκληρώσουν το μοντέλο, αλλά κατά κάποιο τρόπο κατέληξαν πως χρειάζονται 20.000 διαφανή κομμάτια προκειμένου να κατασκευάσουν τα παράθυρα του αειθαλούς van. Μόλις πήραν τα εξαρτήματα, ο Hoffmeister και ο Lenhard έπρεπε να εργάζονται μέρα νύχτα για να ολοκληρώσουν τη συναρμολόγηση.

Οι κατασκευαστές κατάφεραν ακόμη να ενσωματώσουν μια συρόμενη πόρτα όπως στο πραγματικό T2. Η είσοδος στο εσωτερικό αποκαλύπτει ένα φωτεινό καταπράσινο καθιστικό και μια πορτοκαλί οροφή. Είναι ένας τέλειος συνδυασμός χρωμάτων που ταιριάζει με την προέλευση του van πίσω στο 1960. Όλα τα αξεσουάρ εντός, όπως το ραδιόφωνο και τα επιτραπέζια σκεύη, αποτελούνται από τμήματα Lego. Το τελικό αποτέλεσμα έχει μήκος πάνω από 5 μέτρα και ύψος 2 μέτρα. Η ανάδυση της οροφής προσθέτει επιπλέον 1 μέτρο στην κορυφή. Το Τ2 της Lego ζυγίζει περίπου 700 kg.

Advertisement
Advertisement

Φαίνεται ότι κάποιος εντός του ομίλου VW έχει μια πραγματική αγάπη για δημιουργίες πλήρους μεγέθους από Lego. Παραδείγματος χάριν, η Bugatti παρουσίασε τη Chiron αποτελούμενη από παρόμοια υλικά. Η Porsche έκανε επίσης πράξη την 911 η οποία έμοιαζε με την αληθινή Speed Champions. Το 2016, η Porsche έφτιαξε επίσης την τεράστια έκδοση της 911 GT3 RS Lego Technic kit.