Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα βελτιωμένο Audi Q8 από την ABT

Ελλάδα 4:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα βελτιωμένο Audi Q8 από την ABT

ΝΕΑ

Ένα βελτιωμένο Audi Q8 από την ABT

ΝΕΑ

Ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων ABT, αναλαμβάνει την «μεταμόρφωση» του νέου πολυτελούς SUV της Audi, Q8, στην πετρελαιοκίνητη έκδοση 50 TDI, τόσο αισθητικά, όσο και μηχανικά.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το μοναδικής σχεδίασης κουπέ SUV της Audi είναι κατά την άποψή μας το ομορφότερο μοντέλο της εταιρείας και το πιο όμορφο SUV στην κατηγορία του.  Πλέον, με τη βοήθεια της ABT γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον. Η εταιρεία βελτιώσεων προσφέρει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο, που βελτιώνει σε μικρά σημεία την εμφάνιση του Q8, τόσο εμπρός, όσο και πίσω. Νέες είναι και οι ζάντες των 22 ιντσών, που προσφέρονται σε δύο σχεδιαστικές επιλογές, ABT FR και ABT Sport GR.

audi-q8-by-abt (2)-chariatis-530

Οι αλλαγές συνεχίζονται και στα μηχανικά μέρη, πιο συγκεκριμένα στην έκδοση με τον V6 diesel κινητήρα των 3,0 λίτρων. Εκεί οι μηχανικοί της ABT προγραμμάτισαν εκ νέου το ECU, με αποτέλεσμα η ισχύς να αυξηθεί από τους 286 στους 330 ίππους, ενώ και η ροπή παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, φτάνοντας τα 66,3 kgm στις 2.250 rpm (από 61,2 kgm της νορμάλ έκδοσης). Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί οι επιδόσεις του βελτιωμένου Q8, σίγουρα θα είναι κατά βελτιωμένες από τις αντίστοιχες του «απλού» Q8 50 TDI, που υπενθυμίζουμε ότι το 0-100 km/h επιτυγχάνεται σε 6,3 δευτ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 245 km/h. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, πιθανότατα ο χρόνος της επιτάχυνσης να πέσει κάτω από τα 6,0 δευτερόλεπτα, με την τελική να αγγίζει τα 250 km/h.

Advertisement

audi-q8-by-abt (1)-chariatis-640

 

Advertisement