Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ενα… περίεργο 2020!

Ελλάδα 4:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ενα… περίεργο 2020!

ΝΕΑ

Ενα… περίεργο 2020!

ΝΕΑ

Μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά ξεκίνησε για το αυτοκίνητο. Το σίγουρο είναι ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική αγορά…

Advertisement
Advertisement

 

Όλα αλλάζουν στην αυτοκινηση, σε όλα τα επίπεδα! Από τα εργοστάσια, τις τεχνολογίες, τις φορολογίες, τις τιμές των αυτοκινήτων, τον τρόπο πώλησης, μέχρι και την ενημέρωση. Όπως δηλαδή έχουν αλλάξει οι ανάγκες αλλά και το πώς βλέπει το αυτοκίνητο και ο υποψήφιος αγοραστής, όλοι εμείς δηλαδή και όποιος δεν το έχει καταλάβει αυτό και δεν εκσυγχρονιστεί παραμένοντας στα δεδομένα του παρελθόντος, απλά το 2020 θα είναι η απαρχή της πτώσης του – φυσικά αναφέρομαι στις εταιρείες αυτοκινήτου.

“Αγοράστε άφοβα καινούρια diesel αυτοκίνητα!” (video)

Advertisement
Advertisement

Οι αλλαγές που θα βιώσουμε θα είναι ραγδαίες και σίγουρα δεν μπορούν να αναλυθούν σε αυτές τις 500 λέξεις του συγκεκριμένου κειμένου. Σίγουρα όλοι εσείς οι πιστοί αναγνώστες του car και διαδικτυακά του newsauto.gr, έχετε ήδη καταλάβει πολλά και εσείς θα είστε αυτοί που θα μεταδώσουν τις αλλαγές αυτές στους υπόλοιπους του λιγότερους ψαγμένους.

Κοινός παρονομαστής όλων αυτών των αλλαγών είναι τα νέα περιβαντολογικά δεδομένα που υποχρεούνται πλέον να ακολουθήσουν όλοι. Αυτά, υποχρεώνουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε αλλαγές στις τεχνολογίες (ηλεκτρικά, υβριδικά σχεδόν όλα κλπ.) με το κόστος όλων αυτών να αυξάνεται σε δυσθεώρητα ύψη, κάτι που αναμένεται θα το δούμε και στην τιμή των αυτοκινήτων. Παράλληλα οι πωλητές των αυτοκινήτων επιβάλλεται να κατευθύνουν τους πελάτες τους σε πιο «πράσινα» αυτοκίνητα, αφού πάνω από τα 95 γραμμ. CO2 ρύπων θα επιβάλλονται πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανά πωληθέν αυτοκίνητο στην Ευρωπαϊκή επικράτεια. Καταλαβαίνετε πως αναφερόμαστε σε δισεκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

Ο Τάκης Τρακουσέλλης μας ξεναγεί στο περίπτερο της Porsche (video)

Advertisement

Παράλληλα με τη δεδομένη αύξηση των τιμών των αυτοκινήτων -κυρίως των λιγότερων «πράσινων»- μέσα στη χρονιά οι κυβερνήσεις θα βάλουν αντικίνητρα για την αγορά και τη χρήση αυτοκινήτων που εκπέμπουν πάνω από 95 γραμμ.CO2 και κίνητρα για αυτά, κάτω από το όριο αυτό.

Σε ότι αφορά την ενημέρωση, εφόσον όλα αλλάζουν, πλέον ο ενημερωμένος αγοραστής-χρήστης, θα είναι και αυτός που θα ξέρει που να… πατήσει και που να ακουμπήσει τα χρήματά του. Μόνο ο σωστά ενημερωμένος, μπορεί να αντιδράσει και να απορρίψει αυτό που μπορεί να του πλασάρουν ως καλύτερη επιλογή γι’ αυτόν, γιατί αυτό θέλουν να πουλήσουν. Δείτε για παράδειγμα τι συνέβη με τους αγοραστές των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, που τώρα συρρέουν στα δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους…

 

Advertisement

ΟΧΙ,
δε μας τρομάζουν οι αλλαγές και κατά προέκταση δε μας αγχώνουν! Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτές γιατί είμαστε σωστά ενημερωμένοι και φυσικά θα τις απολαύσουμε, όπως κάθε τι καινούργιο που μπαίνει στη ζωή μας.

 

Ελάτε λοιπόν να τις απολαύσουμε όλοι μαζί και αυτή τη νέα χρονιά…

 

ΤΑΚΗΣ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗΣ