Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα πανίσχυρο Dodge Challenger έτοιμο για αγώνα drag

Ελλάδα 22:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα πανίσχυρο Dodge Challenger έτοιμο για αγώνα drag

ΝΕΑ

Ένα πανίσχυρο Dodge Challenger έτοιμο για αγώνα drag

ΝΕΑ

To Dodge Challenger R/T Scat Pack 1320, όπως είναι το πλήρες όνομά της νέας δημιουργίας της Dodge αποτελεί σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρία το ταχύτερο νόμιμο ατμοσφαιρικό muscle car που μπορεί να αγοράσει κανείς σήμερα. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το Dodge Challenger R/T Scat Pack φέρει τον αριθμό “1320” στο όνομά του καθώς αυτή είναι η απόσταση για το ένα τέταρτο του μιλίου με μονάδα μέτρησης τα πόδια. Η δύναμη των 485 ίππων παράγεται από τον V8 392 HEMI κινητήρα της εταιρίας και η Dodge φρόντισε ώστε να φτάνουν κάθε φορά όλα τα άλογα στο δρόμο: εξέλιξε και τοποθέτησε στο “1320” τα ελαστικά της Nexen, SUR4G Drag Spec, τα οποία είναι νόμιμα για χρήση στον δρόμο προσφέροντας σταθερότητα στην απόδοση και την μέγιστη δυνατή πρόσφυση.

dodge-challenger-scat-pack-1320-2

H διάμετρος των ζαντών είναι 20 ίντσες και το πίσω ελαστικό έχει διαστάσεις 275/40. Για την μετάδοση έχει χρησιμοποιηθεί το αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο της Dodge, TorqueFlite, στην θέση του μηχανικού εξατάχυτου κιβωτίου. Για να φτάνει με ασφάλεια η δύναμη στους πίσω τροχούς η Dodge έχει αναβαθμίσει τους άξονες, ενώ η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση φέρει και ρύθμιση “Drag” με το πάτημα ενός κουμπιού στο ταμπλό.

Advertisement
Advertisement

dodge-challenger-scat-pack-1320-4

Η Dodge αναφέρει πως αυτή η νέα έκδοση του Challenger είναι το ταχύτερο ατμοσφαιρικό muscle car που μπορεί να αγοράσει κανείς και ανακοινώνει 11,7 δευτερόλεπτα ως χρόνο για τα 0-400 μ. με ταχύτητα εξόδου τα 185 χλμ./ώρα. Ο χρόνος αυτός είναι καλύτερος κατά 0,3 δεύτερα σε σχέση με την στάνταρ έκδοση R/T Scat Pack. Βελτίωση κατά 0,3 δεύτερα έχουμε και για τα 0-60 μίλια/ώρα με το χρόνο να πέφτει στα 3,8 δεύτερα.

dodge-challenger-scat-pack-1320-6

Advertisement

Για την δημιουργία αυτού του “πολιτικώς ορθού” Challenger οι Αμερικανοί άντλησαν την έμπνευσή τους από το κίνημα “grass-roots” που υποστηρίζει τους νόμιμους αγώνες εντός πίστας και όχι τους παράνομους που εκτελούνται συνήθως σε δημόσιους δρόμους.

dodge-challenger-scat-pack-1320-3

Advertisement

Η διάσημη “Θυμωμένη Μέλισσα” της Dodge δίνει το “παρών” ανανεωμένη σε πολλά σημεία του Challenger εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, μέχρι και στην οθόνη υγρών κρυστάλλων στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό υπάρχει μόνο το κάθισμα του οδηγού, μια ασυνήθιστη κινησή από την πλευρά ενός κατασκευαστή, με την Dodge ωστόσο να προσφέρει “προαιρετικά” το πίσω κάθισμα και το κάθισμα του συνοδηγού με κόστος… ένα δολάριο έκαστο.

dodge-challenger-scat-pack-1320-5

Ανακαλύψτε και ακούστε τη νέα έκδοση του Dodge Challenger στο παρακάτω βίντεο που ετοίμασαν οι Αμερικανοί.

Advertisement