Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα old school Ford GT40 στην Έκθεση SEMA

Ελλάδα 14:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα old school Ford GT40 στην Έκθεση SEMA

ΝΕΑ

Ένα old school Ford GT40 στην Έκθεση SEMA

ΝΕΑ

Στη φετινή Έκθεση SEMA που ανοίγει τις πύλες της στις 30 Οκτωβρίου, στο Λας Βέγκας, πρόκειται να παρουσιαστεί ένα ιδιαίτερης φιλοσοφίας Ford GT40, το οποίο πρόκειται να τραβήξει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο του κοινού, όσο και των φωτογράφων.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Ο οίκος βελτιώσεων Superformance, με έδρα την Καλιφόρνια, είναι γνωστός στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, λόγω των επιτυχημένων μετατροπών κυρίως σε θρυλικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων, όπως η Chevrolet Corvette Grand Sport του 1963. Τώρα, αναμένεται να παρουσιάσει στην Έκθεση Βελτιώσεων SEMA το νέο της δημιούργημα, ένα Ford GT40, το οποίο φορά κινητήρα από το νεώτερο GT.

edit-gt40comp1-chariatis-530

Πιο συγκεκριμένα, ο ορίτζιναλ V8 κινητήρας των 4,7 λίτρων με απόδοση 335 ίππων έχει αντικατασταθεί από τον twin-turbo EcoBoost V6 του σημερινού Ford GT, ο οποίος αποδίδει 647 ίππους. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο φέρει τον τίτλο «Future GT Forty», και εκτός του κινητήρα, διαθέτει ανοξείδωτη εξάτμιση της MagnaFlow, νέας σχεδίασης ζάντες, νέο αεροδυναμικό πακέτο, στο οποίο ξεχωρίζει η μεγάλη πίσω πτέρυγα, ενώ θα είναι βαμμένο στα χρώματα του αγωνιστικού GT που κατέκτησε την πρώτη θέση στις 24 Ώρες του Λε Μαν.