Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα νέο crossover στη θέση του Ford Mondeo;

Ελλάδα 4:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα νέο crossover στη θέση του Ford Mondeo;

ΝΕΑ

Ένα νέο crossover στη θέση του Ford Mondeo;

ΝΕΑ

Τα μεγάλα επιβατικά της Ford, όσα βασίζονται στην πλατφόρμα του Μondeo θα έχουν διαφορετική εξέλιξη στο μέλλον. Στις προθέσεις της εταιρείας είναι να αντικαταστήσει με ένα crossover της μεσαίας κατηγορίας, μια σειρά από μοντέλα που υπάρχουν σήμερα.

Advertisement
Advertisement

 

Η Ford Ευρώπης ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τα Mondeo, S-Max και Galaxy με ένα και μόνο μεσαίο SUV με το οποίο θα αλλάξει η εικόνα της γκάμας, προσφέροντας μια επιλογή που θα καλύπτει πολλές απαιτήσεις. Το όνομα του δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αλλά η κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί η Ford, είναι αυτή της κατηγορίας των SUV/ crossover. Η πρόθεση της εταιρείας είναι να σταματήσει τη διάθεση των τριών προαναφερθέντων μοντέλων και να προσφέρει μια και μόνη επιλογή για όσους ενδιαφέρονται για αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους.

Advertisement
Advertisement

Με την παρουσίαση του νέου αυτού μοντέλου που δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2021, η Ford θα «βγει» από τις κατηγορίες των μεσαίων επιβατικών με την κλασσική έννοια του όρου αλλά και των μεγάλων MPV. Το νέο μοντέλο θα βασιστεί στη νέα και πολύ ευέλικτη πλατφόρμα C2 της Ford (η ίδια που χρησιμοποιείται στο υπάρχον Focus) και μπορεί να υποστηρίξει τόσο την επόμενη γενιά του Fiesta, όσο και του μεγάλου 7θέσιου SUV Edge στο μέλλον. Η βασική επιλογή σε ότι έχει να κάνει με τον κινητήρα, αναμένεται να είναι ο 3κύλινδρος κινητήρας των 1,5 λίτρων, που θα χρησιμοποιείται και στην 48V mild hybrid έκδοση του μοντέλου.

Advertisement