Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα μοναδικό Land Rover Discovery για τον Ερυθρό Σταυρό (video)

Ελλάδα 14:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα μοναδικό Land Rover Discovery για τον Ερυθρό Σταυρό (video)

ΝΕΑ

Ένα μοναδικό Land Rover Discovery για τον Ερυθρό Σταυρό (video)

ΝΕΑ

Την έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι επέλεξε η Land Rover για να παρουσιάσει ένα ειδικά διαμορφωμένο σε σωστικό όχημα, Discovery, για τον Ερυθρό Σταυρό.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μια δημιουργία του τμήματος Land Rover Special Vehicle Operations η οποία προέκυψε μετά από 18μηνη συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό. Το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές ενός σωστικού οχήματος και μπορεί να λειτουργήσει ως κέντρο ελέγχου σε περιστατικά που έχουν συμβεί σε περιοχές με δύσκολη πρόσβαση.

Μεταξύ άλλων το Discovery είναι εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα επικοινωνίας, έρευνας και εντοπισμού. Μεταξύ αυτών και ένα drone με 8 κινητήρες και θερμική κάμερα η οποία μπορεί να εντοπίσει ανθρώπους από απόσταση 440 μέτρων και οχήματα από απόσταση 1000 μέτρων.

ce2b76d6-land-rover-discovery-emergency-response-vehicle-4645654harpi640_1

Advertisement
Advertisement

Η εικόνα από το drone απεικονίζεται σε οθόνες αφής μέσω των οποίων μπορεί να γίνει εύκολα η αναγνώριση της ακριβούς θέσης των ατόμων ή των αντικειμένων που αναζητούνται.

Το Discovery διαθέτει επίσης και όλα τα στοιχεία εξοπλισμού που απαιτούνται για την επίτευξη εξαιρετικών εκτός δρόμου δυνατοτήτων όμως για παράδειγμα αμιγώς χωμάτινα ελαστικά ενώ κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα 3.0 λίτρων με 258 ίππους.

ce2b76d6-land-rover-discovery-emergency-response-vehicle-4645654harpi640

Advertisement

Το συγκεκριμένο Discovery δεν είναι το πρώτο ειδικά κατασκευασμένο για τον Ερυθρό Σταυρό. Η συνεργασία της Land Rover με τον οργανισμό ξεκινά από το 1954 και πάντα τα αυτοκίνητα της βρετανικής εταιρίας είχαν σημαντικό ρόλο στο διασωστικό έργο του Ερυθρού Σταυρού.