Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα γλυπτό φανερώνει το εσωτερικό της McLaren BP23

Ελλάδα 10:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα γλυπτό φανερώνει το εσωτερικό της McLaren BP23

ΝΕΑ

Ένα γλυπτό φανερώνει το εσωτερικό της McLaren BP23

ΝΕΑ

Σε όσους έχουν ήδη παραγγείλει την εξωτική McLaren BP23 η εταιρία έστειλε ένα γλυπτό μινιατούρα που απεικονίζει το εσωτερικό του hypercar που σε λίγο καιρό θα έχουν στα χέρια τους.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η ονομασία του γλυπτού είναι Speed Form και ήδη έχει αποσταλεί στους 106 αγοραστές του αυτοκινήτου. Η McLaren σημειώνει πως για την κατασκευή κάθε γλυπτού χρειάστηκαν 30 ώρες χειρονακτικού γυαλίσματος του γλυπτού προκειμένου να έρθει στην τελική, εντυπωσιακή μορφή του.

mclarenbp23_86876543456harpi530

Το σημαντικό είναι πως το γλυπτό μας δίνει μια πρώτη εικόνα του εσωτερικού της BP23. Όπως και η θρυλική McLaren F1 έτσι και η BP23 θα έχει τριθέσια διαμόρφωση με τον οδηγό στο κέντρο. Η σύνδεση δεν είναι τυχαία καθώς η εταιρία έχει σαν στόχο την δημιουργία ενός hypercar τόσο προηγμένου για την εποχή του όσο ήταν και η F1 την δεκαετία του ’90.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ άλλων το αυτοκίνητο που αναμένεται το 2020 θα είναι η ταχύτερη McLaren που έχει κατασκευαστεί ποτέ καθώς θα φθάνει τα 390 km/h χάρη στην υβριδική μονάδα ισχύος η οποία θα έχει σαν βάση μια αναβαθμισμένη έκδοση του V8 twin turbo που ήδη αποδίδει 825 ίππους στην McLaren Senna GTR. Πάντως η ηλεκτρική ενέργεια του υβριδικού συστήματος αναμένεται να έχει διαφορετική λογική από αυτή της P1 όπου έδινε τη δυνατότητα και αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης. Εδώ θα έχει περισσότερο το ρόλο της ενίσχυσης της απόδοσης, κυρίως στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, πλησιάζοντας πιο κοντά στη φιλοσοφία των συστημάτων της F1.

Κορμός της BP23 θα είναι μια διαφοροποιημένη έκδοση του ανθρακονημάτινου μονοκόκ της 720S, ενώ φυσικά ειδική μέριμνα θα δοθεί στο κομμάτι της αεροδυναμικής προκειμένου να είναι δυνατή η επίτευξη εξαιρετικά υψηλών ταχυτήτων.

Φυσικά η τελική ονομασία δεν θα είναι μείνει στον σημερινό κωδικό που έχει δοθεί ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να βαφτιστεί με κάποιο όνομα και με όχι με όχι με κάποια αλφαριθμική συνέχεια. Αυτό όμως θα το μάθουμε εμείς όπως και οι τυχεροί ιδιοκτήτες του κοντά στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020 που αναμένεται και η αποκάλυψή του.

Advertisement

mclarenbp23_86876543456harpi640