Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Ford Ranger Raptor για αγώνες

Ελλάδα 22:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Ford Ranger Raptor για αγώνες

ΝΕΑ

Ένα Ford Ranger Raptor για αγώνες

ΝΕΑ

Η Ford ετοίμασε ένα αγωνιστικό Ranger Raptor για όσους θέλουν να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες με έντονο raid χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Με μια νέα πρόταση για τους αγώνες Raid έρχεται και πάλι στο προσκήνιο η Ford. Με το πλέον «αγριεμένο» Raptor που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής, για το Πρωτάθλημα των αγώνων raid της Νότιας Αφρικής που έχει τη σφραγίδα της FIA και μάλιστα θεωρείται από τις κορυφαίες διοργανώσεις του είδους παγκοσμίως. Η νέα αυτή πρόταση, με τις αλλαγές στην εμφάνιση που φαίνονται και στις εικόνες, είναι εφοδιασμένη με τον κινητήρα Ecoboost των 3,5 λίτρων που χρησιμοποιείται στο F-150 Raptor.

Advertisement
Advertisement

Η ανάρτηση έχει αλλαγμένα στοιχεία και χαρακτηριστικά μεγαλύτερης αντοχής στις καταπονήσεις, με διπλά αμορτισέρ- ελατήρια στους τροχούς και αυξημένη διαδρομή κατά 11 ίντσες (σχεδόν 28 εκατοστά). Σύμφωνα με την ίδια τη Ford, η τρέχουσα σεζόν θα είναι «αναγνωριστική»  αναφορικά με τη συμμετοχή της στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα. Η συνέχεια, αν όλα πάνε καλά για το μοντέλο και τις δυνατότητες εξέλιξής του, θα περιλαμβάνει και επέκταση της παρουσίας του σε άλλα σημαντικά Πρωταθλήματα- ίσως και από το 2021.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη του εν λόγω κινητήρα που χρησιμοποιείται στο αγωνιστικό Ranger Raptor, μια και η τιμή εκκίνησης της απόδοσης, είναι «μόνο» 270 ίπποι. Στη συνέχεια της εξέλιξής του, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της χρήσης του V8 κινητήρα της Ford που θα απογειώσει τις δυνατότητες του μοντέλου σε ότι έχει να κάνει με την απόδοση ισχύος και τις επιδόσεις.

Advertisement

 

Advertisement