Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο της Mazda

Ελλάδα 9:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο της Mazda

ΝΕΑ

Ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο της Mazda

ΝΕΑ

To Mazda RX-10 Vision Longtail θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το αγωνιστικό πρωτότυπο της ιαπωνικής φίρμας για τις 24 Ώρες του Le Mans.

Advertisement
Advertisement

 

Ο Maximilian Schneider, λάτρης της αυτοκίνησης και σχεδιαστής της Mitsubishi Motors, δημιουργεί ένα πρωτότυπο μοντέλο της Mazda, το οποίο φέρει τον κωδικό RX-10 Vision Long Tail. Η βασική ιδέα για την δημιουργία του αποτέλεσε, σύμφωνα με τον Schneider, η νέα κατηγορία αγωνιστικών μοντέλων «Hypercar Class», η οποία θα κάνει ντεμπούτο στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, το 2021, που θα είναι παράλληλα και μία ευκαιρία για την Mazda να παρουσιάσει την πιο πρόσφατη τεχνολογία της. Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία με έδρα τη Χιροσίμα έχει πάρει την δόξα του νικητή στον συγκεκριμένο αγώνα, κατακτώντας το 1991 την πρώτη θέση με το 787Β.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, το RX-10 Vision Longtail ακουλουθεί αρκετά τα κλασσικά αγωνιστικά πρωτότυπα αντοχής του Group C που πρωταγωνιστούσαν την δεκαετία του ’80. Όπως τονίζει και ο ίδιος ο δημιουργός του: «Για να ισορροπήσω τα στοιχεία της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Kodo, κράτησα όλες τις επιφάνειες απλές και καθαρές, χωρίς την ύπαρξη αεροδυναμικών πτερυγίων ή σπόϊλερ».

Advertisement

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, το RX-10 Vision Long Tail θα εφοδιάζεται με έναν περιστροφικό κινητήρα 2,3 λίτρων, ο οποίος διαθέτει τρεις ρότορες και turbo που θα αποδίδει στους πίσω τροχούς 780 ίππους. Παράλληλα, δύο ηλεκτρικά μοτέρ θα είναι τοποθετημένα στους εμπρός τροχούς, με το κάθε ένα να έχει ισχύ 125 ίππους. Συνδυαστικά, το ιαπωνικό πρωτότυπο θα έχει ιπποδύναμη που θα ξεπερνά τους 1.030 PS, ενώ ανάλογες θα είναι και οι επιδόσεις του (0-100 km/h σε 2,5 δευτερόλεπτα, τελική 427 km/h).