Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα χρόνο… αναβολή για το νέο Audi A8

Ελλάδα 6:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα χρόνο… αναβολή για το νέο Audi A8

ΝΕΑ

Ένα χρόνο… αναβολή για το νέο Audi A8

ΝΕΑ

Η ναυαρχίδα της Audi μετατίθεται για ένα χρόνο αργότερα, λόγω της εξέλιξης της αυτόνομης τεχνολογίας με την οποία θα εξοπλίζεται.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Αρχικά το πλάνο προέβλεπε την πρεμιέρα του νέου A8 από τον επόμενο χρόνο, αλλά τελικά οι ιθύνοντες της Audi αποφάσισαν να μεταθέσουν το λανσάρισμα της ναυαρχίδας τους προς τα τέλη του 2017, ώστε να συνδυαστεί με ένα προηγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Βλέπετε στην κατηγορία των υπερπολυτελών μοντέλων, τίθεται ζήτημα κύρους και γοήτρου και κάθε νέο σούπερ μοντέλο οφείλει να είναι πιο προηγμένο από τον ανταγωνισμό του.

Έτσι, το νέο A8 λογικά θα παρουσιαστεί λίγο μετά την ολοκαίνουργια BMW 7 και αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον με την Audi ως ο πρώτος κατασκευαστής που θα λανσάρει ένα μοντέλο παραγωγής που θα κινείται… στον αυτόματο! Η συγκεκριμένη έκδοση θα εξοπλίζεται με ένα προηγμένο σύνολο από ηλεκτρονικές μονάδες, αισθητήρες και κάμερες στο πλαίσιο της αυτόνομης οδήγησης, ενώ ήδη έχουμε δει με επιτυχία να ολοκληρώνονται διάφορα project της Audi.

Advertisement
Advertisement

Αισθητικά, το νέο Α8 θα υιοθετεί αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο A8 Prologue (το μοντέλο που βλέπετε στην φωτογραφία) και θα αποτελέσει το πρώτο εξ ολοκλήρου δείγμα γραφής του νέο αρχισχεδιαστή της εταιρίας Marc Lichte. Στην ίδια γραμμή που θα διανοίξει το νέο A8 θα δρομολογηθούν και τα επόμενα Audi που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.