Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Audi V8 βγαλμένο από χρονοκάψουλα

Ελλάδα 0:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Audi V8 βγαλμένο από χρονοκάψουλα

ΝΕΑ

Ένα Audi V8 βγαλμένο από χρονοκάψουλα

ΝΕΑ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει μια αγγελία με πρωταγωνιστή ένα Audi V8 του 1990 με μόλις 218 χιλιόμετρα που μοιάζει εντελώς ανέγγιχτο από το χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Έχουμε συνηθίσει να συνδέουμε την έννοια του κλασικού με κάποια supercar ή σπάνια μοντέλα από το παρελθόν. Το Audi V8 είναι ουσιαστικά ο προάγγελος του Α8 και αυτό που εισήγαγε στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 την έννοια της απόλυτης πολυτέλειας και χλιδής στη γκάμα της Audi συστήνοντας και αρκετά νέα δεδομένα για την εταιρία. Ήταν η πρώτο πολυτελές μεγάλο σεντάν της Audi, το πρώτο με κινητήρα V8 και το πρώτο που συνδύαζε την τετρακίνηση Quattro με αυτόματο κιβώτιο.

Ίσως το Audi V8 να μην έχει καθιερωθεί ως κάποιο κλασσικό, συλλεκτικό μοντέλο όμως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που έχει αναρτηθεί σε αγγελία ολλανδικού οίκου πωλήσεων κλασσικών αυτοκινήτων αξίζει προσοχής. Πρόκειται για ένα Audi V8 του 1990 με ατμοσφαιρικό κινητήρα 3.6 λίτρων 250 ίππων με αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων το οποίο έχει στο κοντέρ καταγεγραμμένα μόλις 218 χιλιόμετρα. Μιλάμε δηλαδή για ένα αυτοκίνητο που παρά τα 30 χρόνια ηλικίας είναι ουσιαστικά σαν καινούργιο, κάτι που ισχύει στον ίδιο βαθμό και για το εσωτερικό το οποίο δείχνει ανέγγιχτο από το χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Η Audi έχει κατασκευάσει 21.000 αντίτυπα του V8 οπότε δεν είναι από τα μοντέλα που κρατούν τιμή λόγω σπανιότητας. Ωστόσο είναι αμφίβολο εάν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο άλλο Audi V8 που να είναι πρακτικά αχρησιμοποίητο και να βρίσκεται σε τόσο καλή κατάσταση. Αυτό είναι ένα προτέρημα που αρκετοί συλλέκτες θα εκτιμήσουν δεόντως οπότε μην σαν φανεί περίεργο το γεγονός πως η τιμή που αναγράφεται στην αγγελία φθάνει τα 74.950 ευρώ δηλαδή πλησιάζει αυτή ενός νέου Audi A8 στην Ολλανδία.