Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εlon Musk: Το 2020 βγαίνουν τα αυτόνομα Tesla ταξί στους δρόμους

Ελλάδα 12:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εlon Musk: Το 2020 βγαίνουν τα αυτόνομα Tesla ταξί στους δρόμους

ΝΕΑ

Εlon Musk: Το 2020 βγαίνουν τα αυτόνομα Tesla ταξί στους δρόμους

ΝΕΑ

Ο δαιμόνιος ιδρυτής της Tesla, ο Elon Musk, διοργάνωσε χθες την Ημέρα Επενδυτών της Tesla για την Αυτόνομη μετακίνηση και έθεσε για μια ακόμη φορά καινοτόμους στόχους για το μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσα στις ανακοινώσεις του Mr. Tesla περιλαμβανόταν ένα σχέδιο που θα οδηγήσει την εταιρεία στην κερδοφορία, σε μια περίοδο που πολλοί αμφισβητούν τη βιωσιμότητά της.

Σύμφωνα πάντα με τον Musk, η εταιρεία θα αποκτήσει «εξαιρετικά θετική ροή μετρητών» δημιουργώντας από την επόμενη χρονιά ένα δίκτυο αυτόνομων ρομπο-ταξί. Ο ισχυρός άνδρας της Tesla παραδέχτηκε ότι είναι δύσκολο να αποκτήσει αυτή τη στιγμή έγκριση για την κυκλοφορία των αυτόνομων ταξί παντού στον πλανήτη, ωστόσο τόνισε ότι είναι αισιόδοξος ότι θα καταφέρει σε κάποιες αγορές να το επιτύχει.

Ήδη από τον προηγούμενο μήνα η Tesla έχει ξεκινήσει την παραγωγή αυτοκινήτων που είναι ικανά για πλήρως αυτόνομη οδήγηση, λόγω της ύπαρξης ενός νέου in-house εξελιγμένου hardware. Μέχρι τα τέλη του 2019 θα υπάρχει ένα νέο software update για το σύστημα αυτό, ενώ μέχρι τα μέσα του 2020 πιστεύεται ότι το σύστημα θα είναι έτοιμο και ασφαλές για χρήση στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Εάν λοιπόν οι ιθύνοντες των κατά τόπους χωρών και περιοχών πειστούν για την ασφάλεια του αυτόνομου συστήματος της Tesla, τότε μέχρι τα τέλη του 2020 το νέο δίκτυο των αυτόνομων ταξί θα ξεκινήσει τη λειτουργία του. Η αμερικάνικη εταιρεία στοχεύει η χρήση των ταξί να γίνεται αποκλειστικά μέσω μιας εφαρμογής σε smartphone.

Και, εφόσον όλα πάνε καλά με τα νέα αυτόνομα ταξί, τότε ο Musk ανακοίνωσε στην χθεσινή του παρουσίαση ότι σε 2 χρόνια από τώρα η Tesla θα παρουσιάσει και το πρώτο της αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι ή πεντάλ, έτοιμο δηλαδή για πλήρως αυτόνομη οδήγηση.