Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Elon Musk: Μπορούμε να κατασκευάσουμε 500.000 οχήματα φέτος

Ελλάδα 4:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Elon Musk: Μπορούμε να κατασκευάσουμε 500.000 οχήματα φέτος

ΝΕΑ

Elon Musk: Μπορούμε να κατασκευάσουμε 500.000 οχήματα φέτος

ΝΕΑ

Ο Elon Musk λέει ότι η Tesla θα μπορούσε να κατασκευάσει 500.000 οχήματα φέτος, αν φυσικά εξασφαλίσει την εμπορική επιτυχία τους τελευταίους μήνες του έτους.

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές του 2020 η Tesla ξεκίνησε δυναμικά και φαινόταν πας θα ξεπεράσει άνετα τις 500.000 μονάδες με την ολοκλήρωση της χρονιάς, αλλά αυτό ίσχυε πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Παρά τον αντίκτυπο που είχε η πανδημία στην παραγωγή της Tesla, ο Musk έστειλε πρόσφατα ένα email στους υπαλλήλους τους ενθαρρύνοντας τους να κάνουν ότι μπορούν για να αυξήσουν την παραγωγή.

«Κάντε ότι μπορείτε προκειμένου να αυξήσετε την παραγωγή βελτιώνοντας παράλληλα και την ποιότητα», τόνισε ο Musk. «Όταν ξεκινήσαμε πριν από σχεδόν 16 χρόνια, δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα φτάσουμε τόσο μακριά, αλλά, χάρη στη σκληρή δουλειά και την επινοητικότητα σας, στην πραγματικότητα έχουμε την ευκαιρία να φτιάξουμε μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα σε ένα χρόνο. Αυτό είναι απίστευτο!“, πρόσθεσε.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla παρέδωσε 139.300 αυτοκίνητα ενώ παρήγαγε 145.036 το τρίτο τρίμηνο του 2020, υψηλότερο επίτευγμα όλων των εποχών για τον Αμερικάνο κατασκευαστή. Ωστόσο, εάν η Tesla πετύχει τον στόχο των 500.000 μονάδων, θα χρειαστεί να παραδώσει σχεδόν 182.000 οχήματα το τέταρτο τρίμηνο, κάτι που δεν θα είναι εύκολο.

Το εργοστάσιο Tesla Gigafactory στη Σαγκάη της Κίνας έχει αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για την αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής της εταιρείας φέτος. Στην πραγματικότητα, οι εγκαταστάσεις της Σαγκάης στοχεύουν να παράγουν 150.000 Model 3s φέτος, έχοντας αρχίσει την παραγωγή στα τέλη του 2019.

Advertisement

«Θα είναι δύσκολο, αλλά εξαιρετικά συναρπαστικό αν μπορούμε να ξεπεράσουμε το μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα σε ένα χρόνο για πρώτη φορά στην ιστορία μας», τόνισε με υπερηφάνεια ο Musk.

Διαβάστε ακόμη:

Advertisement

Με μπαταρίες χωρίς κοβάλτιο το Tesla Model 3

Αυτόνομα οχήματα από την Tesla

Tesla: Nέο ρεκόρ σημείωσαν οι παραγγελίες το γ΄ τρίμηνο

Advertisement