Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελαστικό… χωρίς αέρα από τη Michelin!

Ελλάδα 7:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελαστικό… χωρίς αέρα από τη Michelin!

ΝΕΑ

Ελαστικό… χωρίς αέρα από τη Michelin!

ΝΕΑ

Η Michelin εγκαινίασε  το νέο της εργοστάσιο στη Βόρεια Αμερική, όπου θα κατασκευάζει τα επαναστατικά X Tweel, που είναι ελαστικά radial χωρίς αέρα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Πρόκειται για μία ιδέα των μηχανικών της γαλλικής φίρμας στο τμήμα των ΗΠΑ, ένα πρωτοποριακό ελαστικό χωρίς αέρα που αλλάζει όσα ξέραμε για τη δομή τους, ενώνοντας λάστιχο και ζάντα σε ενιαίο σύνολο. Μία ιδέα που δίνει τέλος στον πονοκέφαλο των κλαταρισμένων ελαστικών σε εργοτάξια, κατασκευαστικά έργα, την αγροτική βιομηχανία κλπ.

«Η ιδέα του TWEEL γεννήθηκε στο Κέντρο Έρευνας της Michelin Αμερικής στην πόλη Γκρίνβιλ, όπου εδρεύει ένα από τα τρία Κέντρα Τεχνολογίας της  εταιρείας», σχολίασε ο Pete Selleck, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Michelin Βόρειας Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του συγκεκριμένου project, Ralph  Dimenna, εξηγεί: «Το ράντιαλ ελαστικό χωρίς αέρα Tweel, μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό και είναι η πρώτη λύση radial χωρίς αέρα που παράγεται για το εμπόριο, επιβεβαιώνοντας έτσι την ηγετική θέση μας στον σχεδιασμό της κινητικότητας του μέλλοντος. Παράλληλα, επιτρέπει στη Michelin να μπει σε νέες αγορές και να επεκτείνει το μερίδιο αγοράς της στην αγορά των βιομηχανικών εφαρμογών και μηχανημάτων έργων. Η βιομηχανία έχει ανάγκη για λύσεις που θα συμβάλλουν στην παραγωγικότητα, την ασφάλεια και την κερδοφορία. Η εξυπηρέτηση των πελατών μας είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής μας για επιτυχία».

Στο νέο, 12.500 τ.μ. εργοστάσιο που είναι και το 16ο της μάρκας στις ΗΠΑ), ο γαλλικός όμιλος πρόκειται να επενδύσει περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια.