Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με ελαστικά Dunlop η Mercedes AMG GLC 43

Ελλάδα 4:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με ελαστικά Dunlop η Mercedes AMG GLC 43

ΝΕΑ

Με ελαστικά Dunlop η Mercedes AMG GLC 43

ΝΕΑ

Η Dunlop ανακοίνωσε μια πρώτη τοποθέτηση στο νέο σπορ μοντέλο Mercedes AMG GLC 43  4MATIC το οποίο θα εξοπλίζεται με την τελευταία γενιά της σειράς χειμερινών ελαστικών της Dunlop, το Winter Sport 5 SUV στα εξής μεγέθη: 255/45 R 20 105V XL (εμπρός) και 285/40 R 20 108V XL (πίσω).

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μετά από εκτεταμένη συνεργασία της Mercedes – Benz AMG και της Dunlop ώστε να αναπτυχθούν τα ελαστικά εκείνα τα οποία θα ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες ανάγκες του νέου αυτοκινήτου για υψηλές επιδόσεις, κυρίως κατά τη χειμερινή περίοδο. Η διαδικασία περιλάμβανε δοκιμές σε μια από τις πιο απαιτητικές πίστες του κόσμου αυτή του Nürburgring – Nordschleife καθώς και στις ειδικευμένες εγκαταστάσεις της Dunlop για χειμερινές δοκιμές στο Ivalo της βόρειας Φινλανδίας.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Dunlop Winter Sport 5 SUV προσφέρει εξαιρετικό κράτημα και επιδόσεις ώστε το όχημα να ανταπεξέρχεται σε ένα εύρος από πιθανές χειμερινές επιφάνειες όπως το βρεγμένο, παγωμένο και χιονισμένο οδόστρωμα. Το ελαστικό ενσωματώνει μια σειρά από καινοτομίες στις οποίες περιλαμβάνεται αυξημένος αριθμός τακουνιών πέλματος, για ενισχυμένες επιδόσεις σε χιονισμένο οδόστρωμα και κεντρικές εγκοπές υπό κλίση που προσφέρουν εξαιρετική πλευρική πρόσφυση σε ολισθηρές επιφάνειες. Επιπλέον, το μεγαλύτερο βάθος των αυλακώσεων του ελαστικού περιορίζει την πιθανότητα υδρολίσθησης ενώ η βελτιωμένη κατασκευή και κατανομή βάρους βοηθούν στην βελτιωμένη οικονομία καυσίμου.

Ο κ. Nick Harley, Managing Director Original Equipment, Consumer Tires EMEA της Goodyear – Dunlop δήλωσε σχετικά: «Το νέο σπορ μοντέλο AMG έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει έντονη οδήγηση σε ένα μεγαλύτερο και πιο επιβλητικό μέγεθος οχήματος. Το  Dunlop Winter Sport 5 SUV σχεδιάστηκε για να προσφέρει στους φιλόδοξους και απαιτητικούς καταναλωτές της Mercedes-AMG ένα ελαστικό που ταιριάζει σε έναν ταχύτατο τρόπο ζωής όποιες και αν είναι οι συνθήκες στο δρόμο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που, για ακόμη μια φορά, αποτελούμε την επιλογή πρώτης τοποθέτησης στο νεότερο σπορ μοντέλο της AMG».

Εκτός από την πρόσφατη αυτή πρώτη τοποθέτηση, η Dunlop έχει ήδη αναπτύξει ελαστικά για άλλα μοντέλα της Mercedes-AMG όπως η Mercedes-AMG C 43, η Mercedes-AMG A 45, η Mercedes-AMG CLA 45, η Mercedes-AMG C 63 και η Mercedes-AMG G 63.

Advertisement