Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελαφρύτερη και πιο δυναμική η νέα BMW Σειρά 3 (+vid)

Ελλάδα 11:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ελαφρύτερη και πιο δυναμική η νέα BMW Σειρά 3 (+vid)

ΝΕΑ

Ελαφρύτερη και πιο δυναμική η νέα BMW Σειρά 3 (+vid)

ΝΕΑ

Η BMW Σειρά 3 συνεχίζει να είναι το μοντέλο αναφοράς στην κατηγορία premium sedan και η γερμανική μάρκα θέλει να επιβεβαιωθεί εκ νέου μέσω μιας νέας γενιάς στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Η τελευταία είναι ακόμη μεγαλύτερη από την προηγούμενη, αλλά εξισορροπεί το μεγαλύτερο αποτύπωμα χάνοντας βάρος.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η σειρά 3 αυξάνεται σχεδόν κατά 3 εκατοστά (76 χιλιοστά) σε σχέση με την προηγούμενη γενιά με το μεταξόνιο να μεγαλώνει κατά 41 mm. Τα μετατρόχια επίσης αυξήθηκαν κατά 43 mm εμπρός και 21 mm πίσω. Ανάλογα με τις προδιαγραφές, το βάρος μειώνεται κατά περίπου 55 κιλά. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι χαμηλός στο 0,26 με ευεργετικά αποτελέσματα στην κατανάλωση και στους ρύπους. Το αυξημένο μέγεθος δεν είναι άμεσα εμφανές με την πρώτη ματιά. Αυτή η τετράθυρη μπερλίνα είναι ακόμη άμεσα αναγνωρίσιμη ως Σειρά 3 αλλά με μερικές βελτιώσεις. Τα στάνταρ full led φώτα είναι πλέον πιο αιχμηρά και ταιριάζουν καλύτερα με την ευκρινέστερη χαρακτηριστική μάσκα της φίρμας. Η σιλουέτα διαφοροποιείται ελάχιστα, αλλά το καπό εμφανίζεται πιο…κυματοειδές. Τα νέα πίσω φωτιστικά τεντώνονται μακρύτερα στην ουρά αποκαλύπτοντας το πλάτος της κατασκευής.

BMW-series-3-2019-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Οι σχεδιαστές της BMW αναβαθμίζουν την καμπίνα συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά ενσωματώνοντας το σύστημα ψυχαγωγίας στην κεντρική κονσόλα και όχι τοποθετώντας το επάνω στο ταμπλό. Η διάταξη προσδίδει μια πιο ενιαία εμφάνιση στο εσωτερικό. Η βασική διάταξη συνδυάζει την οθόνη με τα ψηφιακά όργανα των 5,7 ιντσών αλλά και την οθόνη ψυχαγωγίας 8,8 ιντσών. Προαιρετικά, υπάρχει και η οθόνη οργάνων 12,3 ιντσών όπως επίσης και η οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας των 10,25 ιντσών. Θα υπάρχουν πέντε διαθέσιμοι κινητήρες. Ο 4κύλινδρος τούρμπο βενζινοκινητήρας της 320i παράγει 181 ίππους ενώ η 330i έχει ισχύ 255 ίππων. Ο 4κύλινδρος turbodiesel 318d προσφέρει 150 ή 190 ίππους στην 320d. Στο λανσάρισμα θα είναι επίσης προς διάθεση και η 330d που παράγει 265 ίππους. Η 320d είναι το μόνο ευρωπαϊκό μοντέλο που διατίθεται με τετρακίνηση.

Η BMW προσφέρει τη νέα σειρά 3 με ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού. Για παράδειγμα, το κιβώτιο ταχυτήτων λαμβάνοντας πληροφορίες μέσω του συστήματος πλοήγησης και του Adaptive cruise control, επιλέγει αυτόματα μικρότερη σχέση στο κιβώτιο επιβραδύνοντας με τον κινητήρα και όχι με τα φρένα εξοικονομώντας ενέργεια. Επίσης ένα άλλο έξυπνο σύστημα βοηθά το αυτοκίνητο να ξεκινά και να σταματά μόνο του στο μποτιλιάρισμα με ταχύτητες έως 60 km/h. Η νέα σειρά 3 θα κυλήσει τους τροχούς της στην Ευρώπη στις αρχές του επόμενου έτους.

BMW-series-3-2019-tsiro-640

Advertisement