Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελαφρύτερη και φθηνότερη έκδοση για το Civic Type R!

Ελλάδα 1:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ελαφρύτερη και φθηνότερη έκδοση για το Civic Type R!

ΝΕΑ

Ελαφρύτερη και φθηνότερη έκδοση για το Civic Type R!

ΝΕΑ

Οι λάτρεις της Honda αναγκάστηκαν να περιμένουν αρκετές δεκαετίες για ένα καυτό μοντέλο όπως είναι το νέο Type R, προκειμένου επιτέλους να φτάσει στις ΗΠΑ. Τώρα φαίνεται ότι εάν αυτοί θέλουν την ελαφρύτερη και φθηνότερη διαθέσιμη έκδοση του, ίσως χρειαστεί να περιμένουν μέχρι το 2018.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Σύμφωνα με την Honda, το Civic Type R θα πωλείται αρχικά στην πλούσια από πλευράς εξοπλισμού έκδοση στις ΗΠΑ. Πρόκειται αναπόφευκτα για το πιο καλά εξοπλισμένο με μια επιλογή πολυτελών μέσων Type R που φτιάχτηκε ποτέ. Αυτό όμως για τους πιο μυημένους στη σπορ οδήγηση οδηγούς σημαίνει περισσότερο βάρος, κάτι που δεν θα το υποδεχτούν πολλοί με καλό μάτι.

Για όσους δεν ενδιαφέρονται για την πολυτέλεια και θέλουν το πιο δυναμικό Civic Type R, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το επόμενο έτος, όταν ένα βασικό μοντέλο θα χτυπήσει την αγορά και θα είναι απαλλαγμένο από κάθε περιττή άνεση του δημιουργού.

Advertisement
Advertisement

Το βασικό μοντέλο απαλλαγμένο από τα κιλά μπορεί να μην είναι πιο γρήγορο από το Type R Touring, ωστόσο, το φαινόμενο του «εικονικού φαρμάκου» είναι ένα ισχυρό κίνητρο που μπορεί να παρακινήσει αγοραστές, μαζί με την χαμηλότερη τιμή αγοράς και την υπόσχεση του hardcore χαρακτήρα.

Εκείνο το στοιχείο που σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί σε καμία από τις δυο διαθέσιμες εκδόσεις του νέου Type R, είναι ο προικισμένος υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος 2λιτρος κινητήρας που με την βοήθεια turbo αποδίδει 316 ίππους στους εμπρός τροχούς.

Base-Honda-Civic-Type-R-tsiro-640