Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Έκθεση ζωγραφικής από την Ντένη Θεοχαράκη

Ελλάδα 0:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έκθεση ζωγραφικής από την Ντένη Θεοχαράκη

Men + Speed

Έκθεση ζωγραφικής από την Ντένη Θεοχαράκη

Men + Speed

Με επιτυχία συνεχίζεται, η νέα Έκθεση ζωγραφικής της Ντένης Θεοχαράκη «meta-synthesis» στη Γκαλερί Ευριπίδη, η οποία θα διαρκέσει έως τις 3 Ιουνίου 2017. Τη βραδιά των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους, σημαντικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, καταξιωμένοι καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και πολλοί αγαπημένοι φίλοι και συλλέκτες που παρακολουθούν την εικαστική πορεία της δημιουργού και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί της για την εξέλιξη της τεχνικής και τα έργα της.

Advertisement
Advertisement

Η «meta-synthesis» αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης δουλειάς της, «macro-micro cosmos» και χαρακτηρίζεται από τον απόλυτο σεβασμό στη φύση αλλά και στον ίδιο τον άνθρωπο. Στη νέα της έκθεση ζωγραφικής η Ντένη Θεοχαράκη αντλεί έμπνευση από οπτικά ερεθίσματα και συναισθηματικές παραστάσεις από τη γνωριμία της με πολιτισμούς της Άπω Ανατολής. Συνθέσεις δουλεμένες σε ασπρόμαυρες επιφάνειες ιαπωνικού και κινεζικού χαρτιού, των ο ποίων η συνολική τεχνική αποπνέει όπως και αυτή των χρωματικών της συνθέσεων, μια αίσθηση περίτεχνης φυσικότητας.

Τα βουνά και τα δέντρα της Άπω Ανατολής, κυρίαρχα στοιχεία των έργων της, στέκονται επιβλητικά και, εξαφανίζοντας σχεδόν τα κτίρια, υψώνονται μέχρι τον ουρανό εγείροντας αρχέγονα αλλά, ταυτόχρονα, πάντα σύγχρονα υπαρξιακά ερωτήματα. Μέσα από τα έργα της Ντένης Θεοχαράκη, διακρίνει κανείς έναν βαθιά σκεπτόμενο, ανήσυχο άνθρωπο, που προβληματίζεται πάνω σε σύγχρονα θέματα και προβλήματα που πλήττουν τη σημερινή μας εποχή.