Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Απαγόρευση της κίνησης των φορτηγών!

Ελλάδα 1:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Απαγόρευση της κίνησης των φορτηγών!

ΝΕΑ

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Απαγόρευση της κίνησης των φορτηγών!

ΝΕΑ

Σε τροποποίηση των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ενόψει της κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα προχωρά η Τροχαία.

Advertisement
Advertisement

Από τις 6 το πρωί την Κυριακή 5 Ιανουαρίου έως τις 12 τα μεσάνυχτα την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου έχει τεθεί σε ισχύ πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω του 1,5 τόνου για λόγους ασφαλείας και αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, εξαιτίας των επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κοινοπραξία Νέα Οδός και η Τροχαία.

Η διακοπή αφορά το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ καθώς και τον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού. Η Κοινοπραξία παρακαλεί όλους τους επαγγελματίες οδηγούς να συμμορφωθούν με τις εντολές της Τροχαίας.

Advertisement
Advertisement

Η Νέα Οδός, υπογραμμίζει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων πρέπει να αποφεύγονται όλες οι άσκοπες μετακινήσεις.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Κεντρική Οδός, για τα φορτηγά άνω του 1,5 τόνου για το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, καθώς και το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65 που βρίσκεται σε λειτουργία από Ξυνιάδα έως και Τρίκαλα.

Επίσης παρόμοιο απαγορευτικό έχει εκδώσει η Τροχαία και επιτρέπεται προσωρινά η κίνηση των άνω του 1,5 τόνου ωφέλιμου φορτίου έως τις 6 το απόγευμα, στους αυτοκινητόδρομους και το εθνικό οδικό δίκτυο στις ακόλουθες οδικές αρτηρίες:

Advertisement

Ιονία οδό, Εγνατία οδό, εθνική οδό Προμαχώνα-Θεσσαλονίκης, ΠΑΘΕ από Ευζώνους έως Λάρισα (κόμβος Νίκαιας), Ολυμπία οδό, Μωρέα (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα), Ε65 –τμήμα Ξυνιάδα έως Καλαμπάκα.

Από Λάρισα-κόμβο Νίκαιας έως Αθήνα συνεχίζει και ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών.

Advertisement

Επισημαίνεται ότι μετά τις 6 το απόγευμα απαγορεύεται αυστηρά η κίνηση των ως άνω φορτηγών σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους και το εθνικό οδικό δίκτυο.

Βάσει των νεώτερων στοιχείων, ανακοινώνεται επίσης ότι επιτρέπεται προσωρινά η κίνηση των ως άνω φορτηγών έως την 21:00 – 9η ώρα το βράδυ – στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Κρήτης: Επισημαίνεται ότι μετά τις 9 το βράδυ απαγορεύεται αυστηρά η κίνηση των ως άνω φορτηγών στο παραπάνω δίκτυο.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Από την Τρίτη τα ΚΤΕΟ θα κόβουν τα συγκεκριμένα diesel ΙΧ

Εκπομπές ρύπων: Μετά το Euro6 έρχεται το Euro «Ω»!

Τεράστιο το πρόβλημα του γηρασμένου στόλου φορτηγών!