Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Έκρηξη» Elon Musk – Ανακοίνωσε νέες επενδύσεις για την Tesla!

Ελλάδα 5:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Έκρηξη» Elon Musk – Ανακοίνωσε νέες επενδύσεις για την Tesla!

ΝΕΑ

«Έκρηξη» Elon Musk – Ανακοίνωσε νέες επενδύσεις για την Tesla!

ΝΕΑ

Μέσα σ’ έναν έως τρεις μήνες ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας θα δημοσιοποιήσει την τοποθεσία ενός νέου εργοστασίου της στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Ο Elon Musk διευθύνων σύμβουλος της Tesla χαρακτήρισε «φασιστικούς» τους περιορισμούς στις μετακινήσεις που έχουν επιβληθεί στις ΗΠΑ για να αναχαιτισθεί η επιδημία του κορωνοϊού, ενώ η εν λόγω εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε κέρδη για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο.

Τα σχόλια του Musk επισκίασαν ένα κατά τα άλλα επιτυχημένο τρίμηνο που αιφνιδίασε πολλούς επενδυτές, καθώς άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες επλήγησαν από τη μείωση της ζήτησης και την υποχρεωτική διακοπή λειτουργίας εργοστασίων.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla παράγει ένα κλάσμα των αυτοκινήτων που παράγουν οι ανταγωνιστές της, όμως έχει πολύ μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία η οποία βασίζεται σε προσδοκίες για πολύ μεγάλη ανάπτυξη.

Η λειτουργία της Tesla αναστατώθηκε σοβαρά από την εντολή της κυβέρνησης να κλείσει το εργοστάσιό της στο Φρίμοντ της Καλιφόρνια, το οποίο έχει πάψει να λειτουργεί από τις 24 Μαρτίου, ενώ οι εντολές για παραμονή στο σπίτι ισχύουν τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαΐου.

Σε τηλεδιάσκεψη ο Musk δήλωσε πως δεν γνωρίζει πότε θα μπορέσει η Tesla να επαναλάβει την παραγωγή της στην Καλιφόρνια και χαρακτήρισε την εντολή για παραμονή στο σπίτι «σοβαρό κίνδυνο» για τις επιχειρήσεις.

Advertisement

«Το να λέει κάποιος ότι δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους και ότι θα συλληφθούν αν το κάνουν, αυτό είναι φασιστικό. Αυτό δεν είναι δημοκρατικό, αυτό δεν είναι ελευθερία. Δώστε πίσω στον λαό την αναθεματισμένη ελευθερία του!», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Ο Musk δήλωσε ακόμη πως ενώ άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων προχωρούν σε μειώσεις, η Tesla αυξάνει τις επενδύσεις της. Έκανε γνωστό πως η Tesla μπορεί να ανακοινώσει μέσα σ’ έναν έως τρεις μήνες την τοποθεσία ενός νέου εργοστασίου της στις ΗΠΑ.

Advertisement

Κέρδη 16 εκατ. δολάρια

Κέρδη ύψους 16 εκατ. δολαρίων κατέγραψε η Tesla το πρώτο τρίμηνο του 2020, εκπλήσσοντας τους αναλυτές που ανέμεναν εκ νέου ζημίες. Τα έσοδα της αυτοκινητοβιομηχανίας του Elon Musk ανήλθαν σε 6 δισ. δολάρια για την ίδια χρονική περίοδο, έναντι 4,5 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ξεπερνά το ποσό των 150 δισ. δολαρίων.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Ελλάδα: Πάνω από 7,4 δισ. ευρώ τα έσοδα από τους φόρους στα ΙΧ!

Γιατί οι όμιλοι VW και Daimler «πιέζουν» την Merkel!

Έρχονται «τρελές» προσφορές για αυτοκίνητο…