Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έκπληξη από Saleen στο Λος Άντζελες

Ελλάδα 9:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έκπληξη από Saleen στο Λος Άντζελες

ΝΕΑ

Έκπληξη από Saleen στο Λος Άντζελες

ΝΕΑ

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, η Saleen αποκαλύπτει το S1, που έχει τετρακύλιδρο κινητήρα  2,5 λίτρων με 450 ίππους και τιμή κάτω από 84.000€ (100.000$). Το εντυπωσιακό sports coupe διακρίνεται για την ιδιαίτερα δυναμική εμφάνισή του, με επιρροές από Ευρωπαϊκά supercars σε ότι έχει να κάνει με την αισθητική του.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

Το Saleen S1 θα λανσαριστεί στην αγορά των Η.Π.Α. το ερχόμενο καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα sport μοντέλο με αμάξωμα από ανθρακόνημα και μια αισθητική πολύ δυναμική. Τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, αποτελούνται από LED’s και στο εσωτερικό, η λιτή αισθητική συνδυάζεται ιδανικά με τα πολύ ποιοτικά υλικά.

Saleen-S1-boi-530

Εκτός των άλλων, η καμπίνα διακρίνεται για τη μεγάλη οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας αλλά και για τον ψηφιακό πίνακα των οργάνων που «φοριέται» πολύ τελευταία. Κάτω από το καπό, βρίσκεται ένα 4κύλινδρο (έχει τη σημασία του) υπερτροφοδοτούμενο σύνολο 2,5 λίτρων, που αποδίδει 450 ίππους (απόδοση που συνήθως παραπέμπει σε V8 κινητήρα) και 48,4 kgm ροπής.

Advertisement

Saleen-S1-boi-640b

Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, που συμβάλλει στις πολύ δυναμικές επιδόσεις του μοντέλου. Σημειώνουμε πως για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, το S1 χρειάζεται σύμφωνα με τη Saleen, μόλις 3,5” ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 289 χλμ./ώρα. Στις εξαιρετικές του επιδόσεις, παίζει σημαντικό ρόλο και το γεγονός πως το συνολικό του βάρος είναι μόνο 1.218 κιλά.

Advertisement

Saleen-S1-boi-640

Κι αν όλα τα παραπάνω ήταν λίγο- πολύ αναμενόμενα για ένα sport coupe της Saleen, η τιμή του είναι μια πραγματική έκπληξη. Για να το αποκτήσει κανείς, αρκεί μια προκαταβολή χιλίων δολαρίων και το συνολικό κόστος είναι 100.000 δολάρια (περίπου 84.000 ευρώ).