Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Η πρώτη νίκη του Loubet

Ελλάδα 10:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Η πρώτη νίκη του Loubet

ΑΓΩΝΕΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Η πρώτη νίκη του Loubet

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Pierre-Louis Loubet σημείωσε την παρθενική του νίκη σε Ειδική Διαδρομή και πέρασε πρώτος και στην γενική κατάταξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Advertisement
Advertisement

Ο Loubet είναι 1,9 δλ. μπροστά από τον Loeb, ενώ τρίτος είναι ο Esapekka Lappi, μόλις 0,7 δλ. μπροστά από τον Thierry Neuville.

Ο 26χρονος οδηγός της Ford είναι για πρώτη φορά στην καριέρα του επικεφαλής ενός αγώνα, εκμεταλλευόμενος το πλεονέκτημα της σειράς εκκίνησης (οδηγεί σε καθαρό δρόμο, με σταθερό χώμα) αλλά και ένα λάθος του συναθλητή του στην M-Sport, Sebastien Loeb.

Ο Loeb ήταν πρώτος, από την πρώτη τη Ειδική Διαδρομή της Παρασκευής (Λουτράκι 1), κερδίζοντας και τις τρεις επόμενες διαδρομές, πριν από την SS5. Όμως, ο Γάλλος  έκανε λάθος στη Ειδική «Δάφνη», όταν έπρεπε να κάνει όπισθεν σε μία φουρκέτα γιατί άργησε πολύ να φρενάρει.

Advertisement
Advertisement

Ο Neuville έχασε έδαφος από τον Loeb, αλλά οδήγησε με στρατηγική…σώζοντας λίγη από την γόμα των Pirelli για την «Δάφνη». Με τέσσερα σκληρά ελαστικά στο Hyundai του, ο Neuville ωφελήθηκε στην SS5 (πέμπτη Ειδική Διαδρομή) σε σχέση με τους άλλους οδηγούς. Κέρδισε 4,4 δευτερόλεπτα, από τον τον Loeb για να μειώσει τη συνολική διαφορά στα τρία δευτερόλεπτα.

Ο Ott Tanak μπορεί να έχασε την υβριδική του μονάδα, αλλά είναι σταθερά καλύτερος από τους υπόλοιπους (πίσω από την πρώτη τετράδα) και παρά το πρόσθετο μειονέκτημα να εκκινεί δεύτερος στις Ειδικές Διαδρομές σε “κακό” οδόστωμα με πέτρες .

Advertisement

Ωστόσο, ο Tanak ήταν πιο γρήγορος από τον Kalle Rovanpera, που είναι ένατος. Ο πρώτος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με το σαθρό χώμα καθώς ανοίγει τις Ειδικές Διαδρομές και γλιστρά έντονα.

Advertisement

Η «Δάφνη» είναι η τελευταία διαδρομή, που πρέπει να ολοκληρώσουν τα πληρώματα πριν κατευθυνθούν σε ζώνη τοποθέτησης ελαστικών πριν από τις δύο τελευταίες Ειδικές Διαδρομές της ημέρας.

Ημερομηνία: 9/9/2022
Μέρα: 2
Ειδική Διαδρομή: Ε.Δ. 5 – Δάφνη
Μήκος: 13,99 χλμ.
Καιρικές συνθήκες:
Ηλιοφάνεια
Συνθήκες οδοστρώματος: Μαλακό χώμα

#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN
«Δεν είχαμε καθόλου πρόσφυση. Πραγματικά δύσκολη διαδρομή, καθαρίσαμε το δρόμο, είχε πολύ μπόσικο χώμα».

Advertisement

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA
«Ακόμη απαιτεί καθάρισμα ο δρόμος, δεν έχουμε υβριδικό σύστημα και υπάρχουν πολλές φουρκέτες».

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE
«Έκανα ό,τι μπορούσα, η συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι τελείως διαφορετική εδώ. Σε τέτοιου είδους ειδικές πρέπει να βασίζεσαι στο αυτοκίνητο».

#33 Elfyn EVANS Scott MARTIN
«Ήταν απαίσια, δεν είχαμε καθόλου πρόσφυση, όσο περνάνε αυτοκίνητα ο δρόμος θα καθαρίζει. Είναι δύσκολο να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση».

#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM
«Ο δρόμος έχει καθαρίσει αρκετά. Μου προκαλεί έκπληξη ο χρόνος. Γλιστρούσε πολύ, και τα ελαστικά μου δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση».

#19 Sébastien LOEB / Isabelle GALMICHE
«Άργησα να φρενάρω σε μια αριστερή φουρκέτα, έφυγα ευθεία και έπρεπε να βάλω όπισθεν».

#6 Dani SORDO / Candido CARRERA
«Η αίσθησή μου δεν είναι άσχημη, αλλά οι σημειώσεις μου προς το τέλος της ειδικής δεν ήταν καλές. Επίσης στα γρήγορα κομμάτια γλιστρούσε πολύ και χάσαμε χρόνο».

#44 Gus GREENSMITH / Jonas ANDERSSON
«Στην αρχή σε μια φουρκέτα έχασα τα φρένα και χάσαμε χρόνο».

#7 Pierre-Louis LOUBET / Vincent LANDAIS
«Αυτό είναι καλό. Το αξίζαμε. Είχα καλές σημειώσεις και οδήγησα καλά, κράτησα τις γραμμές».