Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έκανε εξομοιωτή ένα Mini Cooper S

Ελλάδα 8:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έκανε εξομοιωτή ένα Mini Cooper S

ΝΕΑ

Έκανε εξομοιωτή ένα Mini Cooper S

ΝΕΑ

Με αρκετό μεράκι και πολύ προσωπική δουλειά από τον ιδιοκτήτη του, ένα Mini Cooper S του 2005, έφτασε να γίνει ένας πλήρως εξοπλισμένος εξομοιωτής για ατέλειωτες ώρες ευχαρίστησης.

Advertisement
Advertisement

Με ένα μόνιτορ της Samsung 49 ιντσών που πήρε τη θέση του παρμπρίζ και έναν υπολογιστή ειδικά διαμορφωμένο για gaming με επεξεργαστή i9 κάτω από το εμπρός καπό, το Mini Cooper S του 2005 έχει όλα όσα χρειάζεται για να μετατραπεί σε έναν εξαιρετικό εξομοιωτή για αγωνιστική οδήγηση. Κατά τα λοιπά, στη συγκεκριμένη «μετατροπή» χρειάστηκε να διαλυθεί σε κομμάτια το Mini, να καθαριστεί το κάθε ένα από αυτά επιμελώς και να επανασυναρμολογηθεί στο υπόγειο του σπιτιού, εκεί που έχει διαμορφωθεί ένα κανονικό playroom.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα, το τιμόνι με τα πεντάλ, τα ηχεία (της Harman Kardon παρακαλώ) για surround ήχο και ο φωτισμός, φροντίζουν για την ολοκλήρωση του ευχάριστου περιβάλλοντος για να οδηγήσει κανείς στον εξομοιωτή. Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις, που ανοίγεις την πόρτα ενός κατά τα άλλα κανονικού Mini και βρίσκεσαι σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου η τεχνολογία και το τεχνητό περιβάλλον, έχουν τον πρώτο λόγο.

Ο Brant Cheney, στον οποίο ανήκει όλο το project, από τη σύλληψη έως και την ολοκλήρωση (που αξίζει να σημειωθεί πως έχει ακόμα κάποιες λεπτομέρειες να κάνει), λέει πως η όλη διαδικασία ξεκίνησε σαν ένα αστείο μεταξύ φίλων. Από ένα σημείο και μετά όμως, βάλθηκε να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο που προέκυπτε, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτή την φαινομενικά τρελή αρχική ιδέα του να τοποθετήσει ένα ολόκληρο Mini Cooper S στο υπόγειο του σπιτιού του και να το μετατρέψει σε εξομοιωτή οδήγησης.

Advertisement

«Αρχικά σχεδίαζα να χρησιμοποιήσω μια Μ3 E36 αλλά αυτό το Mini Cooper S μου προέκυψε στην πορεία και αποδείχθηκε ιδανικό για την κατασκευή που είχα στο μυαλό μου. Μόλις το απέκτησα, χρειάστηκε να το κόψω και να το καθαρίσω με πολύ προσοχή. Κάθε κομμάτια, πέρασε από μια στενή σκάλα για να φτάσει στο σημείο που συναρμολογήθηκε από την αρχή και έγινε ξανά αυτοκίνητο. Στη συνέχεια εγκατέστησα όλα τα ηλεκτρονικά. Ο συνολικός χρόνος για την κατασκευή ήταν περίπου έξι εβδομάδες και το συνολικό κόστος έφτασε περίπου στα €5.800» δήλωσε ο Cheney που διατηρεί κανάλι στο Youtube από το οποίο μεταδίδονται οι αγώνες στους οποίους συμμετέχει μέσα από τον εξομοιωτή του.

Advertisement