Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είναι αυτό το επόμενο Jazz;

Ελλάδα 18:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Είναι αυτό το επόμενο Jazz;

ΝΕΑ

Είναι αυτό το επόμενο Jazz;

ΝΕΑ

Φαίνεται πως πλησιάζει η ώρα να υποδεχτούμε την τρίτη γενιά του Jazz, του δημοφιλούς σουπερμίνι της Honda. Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν σκαναρισμένες φωτογραφίες που προέρχονται προφανώς από το φυλλάδιο της ιαπωνικής μάρκας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο Jazz (ή Fit όπως ονομάζεται στην Ιαπωνία) θα αποκαλυφθεί επίσημα τον προσεχή Νοέμβριο στην έκθεση του Τόκιο.

Advertisement
Advertisement

Από τις φωτογραφίες διαπιστώνουμε πως στη Honda δεν θέλησαν να αλλάξουν σε σημαντικό βαθμό την εμφάνιση του μοντέλου τους, το οποίο διατηρεί το σχήμα της απερχόμενης γενιάς. Το «ρύγχος» του Jazz γίνεται πιο επιθετικό, με τα φωτιστικά σώματα να είναι πιο λεπτά και να… κατεβαίνουν στο ύψος της μάσκας. Την εικόνα συμπληρώνουν οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα.

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου συναντάμε μία μακρόστενη μπάρα χρωμίου η οποία εκτείνεται μέχρι τα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα. Ανανεωμένο θα είναι το εσωτερικό, με αλλαγές στην κεντρική κονσόλα και τον πίνακα οργάνων. Οι πλούσιοι χώροι που χαρακτηρίζουν το Jazz θα είναι ακόμη μεγαλύτεροι, καθώς το μεταξόνιο θα αυξηθεί κατά 80 mm. Αν αληθεύει το γεγονός ότι ο όγκος του πορτμπαγκάζ θα φθάσει τα 400 lt, τότε το μικρό της Honda θα βάλει σε «μπελάδες» μοντέλα ακόμη και μικρομεσαία μοντέλα.

Στο ευρωπαϊκό Jazz θα κάνει την εμφάνισή του και ο νέος 1.6 i-DTEC με τα 120 PS. Με κατανάλωση κοντά στα 3,5 lt/100 km και εκπομπές ρύπων κάτω από τα 100 g/km, θα ακυρώνει ουσιαστικά την υβριδική έκδοση. Τα στελέχη πάντως της Honda θεωρούν ότι ένα αυτοκίνητο με το χαρακτήρα του Jazz πρέπει να κυκλοφορεί και ως υβριδικό. Θα υπάρξουν πάντως και μικρότεροι κινητήρες βενζίνης, χωρητικότητας 1,2 και 1,4 lt.[nggallery id=2766]

Advertisement
Advertisement