Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Έδωσε 8.500 ευρώ για Ducati Multistrada… φάντασμα!

Ελλάδα 21:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έδωσε 8.500 ευρώ για Ducati Multistrada… φάντασμα!

NEWSMOTO

Έδωσε 8.500 ευρώ για Ducati Multistrada… φάντασμα!

NEWSMOTO

Ο επιτήδειος έμπορος από την περιοχή της Θήβας εκτός από ανύπαρκτα αυτοκίνητα πουλάει και ανύπαρκτες ακριβές μοτοσικλέτες.

Advertisement
Advertisement

Τελικά ο έμπορος μεταχειρισμένων από την περιοχή της Θήβας φαίνεται πως δεν έχει εξαπατήσει μόνο υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων αλλά και δικύκλων.

Μάλιστα το θράσος του αποδείχθηκε ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο καθώς σε επιστολή του προς τον δικηγόρο του καταναλωτή δίνει τα στοιχεία από τον δικηγόρο του ώστε να βρουν μια εξωδικαστική λύση. Όταν ο δικηγόρος του καταναλωτή επικοινώνησε με τον δικηγόρο του εμπόρου εκείνος αποκρίθηκε πως δεν… γνωρίζει απολύτως τίποτα για την υπόθεση και πως τον έμπορο τον έχει ακουστά ως όνομα!

Advertisement
Advertisement

Όμως και αυτή η υπόθεση θα οδηγηθεί την επόμενες ημέρες στις δικαστικές αίθουσες καθώς έχει οριστεί η δικάσιμος και ο ανυποψίαστος καταναλωτής αποδείχθηκε πως έδωσε 8.500 ευρώ προκαταβολή για μια Ducati Miltistrada με 1η άδεια κυκλοφορίας το 2016.

Να τονίσουμε πως και σε αυτή την περίπτωση η κατάθεση των χρημάτων πραγματοποιήθηκε μέσω λογαριασμού ο οποίος ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του επιτήδειου εμπόρου.

Όπως αναφέρει στο NewsAuto.gr ο ανυποψίαστος καταναλωτής που έπεσε θύμα απάτης:

Advertisement

«Στις αρχές του 2018 ανακάλυψα μέσω μιας γνωστής ιστοσελίδας αγγελιών για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες μια αγγελία που αφορούσε μια Ducati Multistrada 1200 μοντέλο του 2016 με την επισήμανση πως η εξόφλησή της ήταν εφικτή με 30% προκαταβολή και εξόφληση σε έως 60 μήνες μέσω προγράμματος leasing.

Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον έμπορος της αγγελίας στη Θήβα και λίγες ημέρες αργότερα κατέθεσα 5.100 ευρώ και επιπλέον 270 ευρώ ως έξοδα φακέλου στην τράπεζα.

Advertisement

Η επικοινωνία μας ήταν αρκετά καλή και συχνή και ο έμπορος μου ανέφερε ότι θα έπρεπε να κάνω υπομονή 10 ημέρες μέχρι να εγκριθεί το χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Αφού πέρασαν οι μέρες ξεκίνησα να τον καλώ στο τηλέφωνο και όταν τελικά εμφανίστηκε μετά από κάποιες ημέρες επικαλέστηκε ότι ήταν άρρωστος στο νοσοκομείο.

Μετά από περίπου 15 ημέρες με κάλεσε στο τηλέφωνο και μου είπε πως επειδή τα εισοδήματα της φορολογικής μου δήλωσης ήταν χαμηλά θα έπρεπε να βρω κάποιο άτομο ως εγγυητή ή να αυξήσω το ποσό της προκαταβολής σε 40%. Έτσι και έγινε αφού κατέθεσα ακόμη 1.900 ευρώ μέσω τραπέζης και θα έπρεπε να περιμένω άλλες 10 ημέρες.

Αφού πέρασαν και αυτές οι 10 ημέρες ο έμπορος είχε εξαφανιστεί και πάλι και δεν απαντούσε τις τηλεφωνικές μου κλήσεις. Ωστόσο μετά από περίπου 15 ημέρες μου απέστειλε μέσω email ένα ιδιωτικό συμφωνητικό αγοράς μοτοσικλέτας που ανέγραφε την μάρκα της μοτοσικλέτας, το χρώμα καθώς και τον αριθμό πλαισίου αλλά και τα γραμμάτια που έπρεπε να υπογραφούν με γνήσιο υπογραφής που θα γίνονταν σε κάποιο ΚΕΠ. Στο συμφωνητικό ανέγραφε και τις 7.000 ευρώ που είχα δώσει ως προκαταβολή.

Advertisement

Κατόπιν εξαφανίζεται και πάλι για 10 ημέρες με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να μεταβώ στην περιοχή της Θήβας όπου σε συνάντηση που είχα μαζί του που αποκάλυψε πως η μηχανή βρίσκονταν στο πάρκινγκ της εταιρείας leasing.

Αφού άρχισα να τον πιέζω όλο και πιο πολύ για το πότε θα γίνει η παράδοση μου είπε πως θα κάνει δική του εταιρεία leasing και θα αγοράσει εκείνος την μηχανή και αν μπορούσα να τον βοηθήσω δίνοντάς του επιπλέον 1.500 ευρώ.

Την επόμενη ημέρα έκανα την κατάθεση των 1.500 ευρώ και έκανα υπομονή άλλες δύο εβδομάδες αλλά και πάλι τίποτα με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να κάνω καταγγελία.

Στο Ινστιτούτο Καταναλωτή (ΙΝΚΑ) και κατόπιν τηλεφωνικής ενόχλησης του πρόεδρου ο έμπορος  του απέστειλε email ότι όντως υπάρχει χρηματική οφειλή προς έμενα και ότι ήταν ζήτημα χρόνου να μου επιστραφούν τα χρήματα.

Μετά το θέμα το ανέλαβε ο δικηγόρος μου ο οποίος απέστειλε εξώδικο όπου απάντηση δεν λάβαμε ποτέ και τελικά κινήθηκε η διαδικασία για τακτική δικάσιμο που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες.

Το κορυφαίο όλων όμως είναι πως ο έμπορος σε επικοινωνία που είχε με τον δικηγόρο μου του έδωσε τα στοιχεία επικοινωνίας του δικηγόρου του ώστε να βρεθεί μια εξωδικαστική λύση. Όταν ο δικηγόρος μου επικοινώνησε με τον δικηγόρο του εμπόρου εκείνος απάντησε πως δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση και πως τον εν λόγο έμπορο τον γνωρίζει μόνο ως όνομα και δεν είναι πελάτης του!».