ΝΕΑ

Video: Έδωσε 1,2 εκατ. δολάρια για το πρώτο NSX

Ελλάδα 9:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Έδωσε 1,2 εκατ. δολάρια για το πρώτο NSX

ΝΕΑ

Video: Έδωσε 1,2 εκατ. δολάρια για το πρώτο NSX

ΝΕΑ

Το υβριδικό supercar της Honda, που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ με το σήμα της Acura, πέρασε στη φάση της παραγωγής του. Το πρώτο βγήκε από το εργοστάσιο στο Μέρισβιλ του Οχάιο και παραδόθηκε στον τυχερό και πλούσιο ιδιοκτήτη του. Πολύ πλούσιο, καθώς δεν κατέβαλε 156.000 δολάρια (όσο είναι η τιμή της βασικής έκδοσης στις Ηνωμένες Πολιτείες), αλλά περίπου 8 φορές περισσότερα χρήματα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Ο Rick Hendrick, ιδιοκτήτης μίας εκ των κορυφαίων αγωνιστικών ομάδων στις ΗΠΑ, της Hendrick Motorsports, είχε πληρώσει για το NSX 1,2 εκατ. δολάρια σε πλειστηριασμό του αμερικάνικου οίκου δημοπρασιών αυτοκινήτων Barrett-Jackson, με τα χρήματα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικό σκοπό (συγκεκριμένα σε ίδρυμα για παιδιά που πάσχουν από όγκο στον εγκέφαλο). Ο 67χρονος Hendrick κέρδισε το δικαίωμα να διαμορφώσει το NSX κατά τις επιθυμίες του, με κεραμικά φρένα, εσωτερικό από δέρμα και αλκαντάρα, ανθρακονημάτινο καπό, οροφή και αεροτομή.

Το υβριδικό και τετρακίνητο supercar (με κινητήρα 3,5 V6 και τρία ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν συνδυαστικά 580 ίππους) χρειάζεται λιγότερο από 3 sec για το 0-100 km/h και πλησιάζει σε τελική ταχύτητα τα 310 km/h. Οι ευρωπαϊκές θα αρχίσουν τον Απρίλιο, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν το φθινόπωρο. Οι ενδεικτικές τιμές αρχίζουν από τα 180.000 ευρώ για τη Γερμανία και τις 130.000 λίρες για τη Μ. Βρετανία.

Advertisement
Advertisement

Δείτε ΕΔΩ ποιος οδηγός της Formula 1 θα το οδηγήσει στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ.