Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δυο “αστέρια” σε δημοπρασία

Ελλάδα 14:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δυο “αστέρια” σε δημοπρασία

ΝΕΑ

Δυο “αστέρια” σε δημοπρασία

ΝΕΑ

Οι Mercedes-Benz 300 SL Roadster και Gullwing είναι σίγουρα δύο ατελείωτες ομορφιές. Δεν χωρά αμφιβολία πως αποτελούν δυο ζωντανούς μύθους μιας θρυλικής εποχής για την αυτοκινητοβιομηχανία που έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αυτά τα δυο αυτοκίνητα έχουν μεγάλη ζήτηση από τους συλλέκτες αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Πρόσφατα, και τα δύο μοντέλα διαφημίζονται για δημοπρασία στο Artcurial Motorcars. Το πιο εντυπωσιακό πράγμα για αυτά τα σπάνια ευρήματα ήταν ότι ήταν σε καλή κατάσταση λειτουργίας και σχεδόν ανέπαφα. Δεν υπήρχε κανένα αρχείο που να δείχνει ότι υπέστησαν οποιαδήποτε μορφή αποκατάστασης. Και οι δύο κλασικές μονάδες SL ανήκαν στον Gunnar Giermark, έναν Σουηδό οδοντίατρο και συλλέκτη αυτοκινήτων. Όταν πέθανε το 2011, δεν άφησε κληρονόμο, έτσι τα αυτοκίνητα βρίσκονται τώρα στη φροντίδα του Σουηδικού Ταμείου Κληρονομιάς. Τα οχήματα θα τεθούν στη διαδικασία πώλησης κατά τη διάρκεια δημοπρασίας στη Γαλλία τον Ιούλιο.

Η Mercedes-Benz 300 SL Roadster αγοράστηκε ολοκαίνουργια το 1963. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο 57 κομμάτια δημιουργήθηκαν και πιθανότατα ελάχιστα από αυτά επέζησαν μέχρι σήμερα. Το Roadster είχε μόνο 1,380 χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Υιοθετεί ακόμη και τα επίσημα εγχειρίδια και χαρτιά από την αγορά. Το αυτοκίνητο εκτιμάται ότι ανέρχεται σήμερα από 1,5 μέχρι 2 εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη πλευρά, η Mercedes-Benz 300 SL Gullwing αγοράστηκε στην Πορτογαλία το 1968. Έχει 62.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Πιθανότατα την είχε κλειδώσει μόλις την αγόρασε. Η Gullwing συνοδεύεται από τα αρχικά εγχειρίδια. Το όχημα κοστίζει έως 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Advertisement
Advertisement