Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

DSD Golem: Το τέρας αμάν!

Ελλάδα 9:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

DSD Golem: Το τέρας αμάν!

ΝΕΑ

DSD Golem: Το τέρας αμάν!

ΝΕΑ

Δεν έχουμε ακούσει πολλά από τη DSD Design & Motorsport από τότε που η εταιρία παρουσίασε το περίφημο Boreas πέρυσι τέτοιο καιρό, ωστόσο, τώρα επιστρέφει στις ειδήσεις αφού έχει παρουσιάσει ένα ακόμη νέο και εξίσου ειδικό μοντέλο με τον κωδικό «Golem».

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Δημιουργήθηκε με τη βοήθεια των φοιτητών του Master of Transportation Design από το Universidad Politécnica de Valencia, πρόκειται για ένα πρωτότυπο κλίμακας 1: 1 το οποίο προφανώς αποτελεί προεπισκόπηση ενός περιορισμένου μοντέλου παραγωγής. Κοιτάζοντας το σαν μια φουτουριστική εκδοχή της Lamborghini LM 002, το Golem αντλεί το όνομά του από την εβραϊκή μυθολογία, όπου ένας γίγαντας θα μπορούσε να δημιουργηθεί από ένα άψυχο υλικό όπως ο πηλός. Σε αντίθεση με τα X-Files, που υιοθετούνται στη συγκεκριμένη ιδέα, το DSD Golem είναι ένα “βαρύ όχημα παντός εδάφους” το οποίο διαθέτει μια τολμηρή εμπρόσθια όψη με λεπτούς προβολείς.

Το επιθετικό στυλ συνεχίζεται, καθώς το μοντέλο έχει προεξέχοντα φτερά και αμάξωμα με γωνίες. Είναι ένα μεγάλο κουπέ με ενσωματωμένα πλαϊνά σκαλοπάτια και μια μυϊκή κολόνα Β. Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά είναι η αεροτομή οροφής, τα διακριτικά πίσω φώτα και οι μαύροι τροχοί στα ογκώδη ελαστικά BFGoodrich Mud-Terrain. Σύμφωνα με τον Antonio Garrido, τεχνικό διευθυντή του προγράμματος Master of Design Design, οι σπουδαστές εργάστηκαν για το έργο ένα έτος στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ της DSD και του πανεπιστημίου. Η DSD θα τελειοποιήσει το σχεδιασμό των φοιτητών και θα κατασκευάσει ένα μοντέλο παραγωγής που θα περιοριστεί σε 30 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

DSD-Golem-tsiro-530

Μιλώντας για το μοντέλο παραγωγής του Golem, αυτό θα διαθέτει έναν V8 βενζινοκινητήρα που θα παράγει 710 PS. Θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων αλλά και σύστημα τετρακίνησης. Ο Garrido είπε επίσης ότι το SUV θα θα διατίθεται σε πολλαπλές διαμορφώσεις. Το πρώτο αναμένεται να είναι ένα pickup και δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς με τι θα μπορούσε να μοιάζει. Το Golem ήταν ένα από τα πολλά διαφορετικά μοντέλα που παρουσιάστηκαν πρόσφατα κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης πρωτοτύπων που σχεδίασαν οι φοιτητές. Τα 21 άλλα μοντέλα περιελάμβαναν πρωτότυπα για μάρκες όπως οι Audi, Bentley, Kia και Ferrari.