Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

DS 9: Με υβριδική τεχνολογία και ως 360 ίππους (+video)

Ελλάδα 0:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

DS 9: Με υβριδική τεχνολογία και ως 360 ίππους (+video)

ΝΕΑ

DS 9: Με υβριδική τεχνολογία και ως 360 ίππους (+video)

ΝΕΑ

Με σύνθημα «DS 9: Η δύναμη της κομψότητας» η DS μπαίνει στην αγορά των μεγάλων saloon μοντέλων στην παγκόσμια αγορά. Με νέο σχήμα και τεχνολογία αιχμής, η DS 9 εκφράζει τη Γαλλική άποψη σε μια εξελισσόμενη αγορά αυτοκινήτων: Αυτή των μεγάλων sedan.

Advertisement
Advertisement

Ενισχυμένο με την υβριδική τεχνολογία plug-in E-TENSE, η DS 9, προορίζεται να συμμορφωθεί με τη μελλοντική παγκόσμια και τοπική νομοθεσία, ώστε να μπορεί να οδηγηθεί με μηδενικές εκπομπές CO2. Μετά από τα DS 7 CROSSBACK και DS 3 CROSSBACK, αυτό είναι ένα αυτοκίνητο της μεγάλης κατηγορίας, που θα παραχθεί από το γαλλικό premium brand. Με την DS 9, η DS Automobiles δίνει έμφαση στην τεχνογνωσία, το σχεδιασμό, δεν φοβάται την πολυπλοκότητα και παρουσιάζει την νέα τεχνολογία της.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, η DS 9 μεταφέρει ένα μείγμα κληρονομιάς, savoir-faire και πρωτοποριακής τεχνολογίας. Το νέο μοντέλο είναι μια πρόσκληση για να ανακαλύψουμε εκ νέου τη γαλλική σχεδίαση και ποιότητα σε σχέση με το αυτοκίνητο.Η DS 9 θα παρουσιαστεί στην Γενεύη. Σχεδιαστικά αντλεί επιρροές τόσο από το παρελθόν, όσο και από κάποια πρωτότυπα που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα έχει επιρροές από την πρώτη DS του 1955, καθώς και από τα Numero 9 του 2012 και Divine concept του 2014.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο βασίζεται στην EMP2 πλατφόρμα, διαθέτει LED φωτιστικά σώματα και θα προσπαθήσει να σταθεί απέναντι σε καταξιωμένες sedan προτάσεις της αγοράς από την Γερμανία. Έχει μήκος 4.930 χλστ., πλάτος 1.850 χλστ., ύψος 1.468 χλστ. και μεταξόνιο 2.900 χλστ. Η πλατφόρμα Efficient Modular Platform 2 είναι η βάση πάνω στην οποία βασίζεται η DS9 η οποία έχει το μεγαλύτερο μεταξόνιο που μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτήν. Αυτό είναι κάτι, που ωφελεί σημαντικά τον χώρο των επιβατών οι οποίοι δίνουν την ίδια άνεση εμπρός και πίσω χάρη στην σχεδίαση DS LOUNGE του εσωτερικού .

Με το μακρύ μεταξόνιο του 2,90 μέτρων, η DS 9 προσφέρει τεράστιο χώρο στα πίσω καθίσματα, τα οποία είναι θερμαινόμενα (ή ψύχονται ανάλογα την προτίμησή σας). Το κεντρικό υποβραχιόνιο παίζει ρόλο στη συνολική άνεση, διαθέτει χαρακτηριστικά από την εσωτερική ταπετσαρία, έχει αποθηκευτικούς χώρους με ενσωματωμένες θύρες USB, χειριστήρια για μασάζ καθισμάτων και πολύχρωμο φωτισμό.

Advertisement

Η εξωτερική του σχεδίασή έχει μια κομψή σιλουέτα με ένα κρυμμένο πίσω παράθυρο, σε στυλ fastback. Η DS 9 συνεχίζει τη γλώσσα σχεδιασμού της DS Automobiles με ένα εκφραστικό εμπρόσθιο τμήμα, που διαθέτει το σχήμα «DS WINGS» ενώ ο σχεδιασμός της μάσκας έχει το τρισδιάστατο διαμαντένιο εφέ. Ένα στοιχείο που παραπέμπει στην DS του 1955, είναι τα κωνικά σχήματα στα εξωτερικά άκρα της οροφής. Εμπνευσμένοι από το θρυλικό σαλούν, οι κώνοι έχουν αναμορφωθεί για να φιλοξενήσουν ολοκαίνουργια πίσω φώτα, σηματοδοτώντας την παρουσία τους  στην DS 9.

Advertisement

Η ρευστότητα μιας αδιάσπαστης γραμμής εκφράζεται από ένα περίγραμμα που ρέει από τη γρίλια πάνω από το καπό, το παρμπρίζ, την οροφή και το καπό του χώρου αποσκευών χωρίς διακοπή . Οι πλευρές είναι λείες με μια τεντωμένη γραμμή που πηγαίνει από τους μπροστινούς προβολείς στα πίσω φώτα. Αυτός ο χαρακτήρας τονίζεται από την διχρωμία με ανοιχτό χρώμα στο αμάξωμα και από μια μαύρη οροφή, που δίνει έμφαση στη δύναμη της κομψότητας. Στο πίσω μέρος, τα φτερά, το σήμα και το καπό του χώρου αποσκευών συνδέονται με την ίδια ρευστότητα. Ενσωματωμένα σε αυτό, τα φώτα, δημιουργούν μια αντίθεση για να δώσουν μια δραματική τρισδιάστατη αίσθηση.  Το λεπτό τρίτο φως φρένων βοηθά το πίσω μέρος να δείχνει μεγαλύτερο.

Αρχικά η DS 9, θα προσφέρεται με το νέο υβριδικό E-TENSE plug-in σύστημα συνδυάζοντας τις τεχνολογίες: PureTech με turbocharged εσωτερικής καύσης κινητήρα βενζίνης 225 ίππων και ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων. Συνδυαστικά ή δύναμη θα είναι στους 360 ίππους ενώ το μεγάλο sedan θα έχει την δυνατότητα να κινηθεί από 40-50 χλμ (WLTP) χωρίς ρύπους με την μπαταρία των 11.9kWh.

Advertisement

Το αυτοκίνητο θα ξεκινά με τον ηλεκτροκινητήρα και στην συνέχεια θα εμπλέκεται το μοτέρ εσωτερικής καύσης. Η δύναμη θα περνά μέσω αυτόματου κιβωτίου οχτώ σχέσεων και στους τέσσερις τροχούς. Θα υπάρχει η δυνατότητα οδήγησης σε Hybrid mode (και τα δύο μοτέρ όπου χρειάζεται), ή 100% ηλεκτρικό ή 100% με τον βενζινοκινητήρα χωρίς οι επιβάτες να καταλαβαίνουν την αλλαγή ή την εμπλοκή τους. Το πρόγραμμα E-TENSE Sport θα δίνει την αίσθηση sport αυτοκινήτου θα συγκεντρώνει την δύναμη και από τα δύο μοτέρ και θα επηρεάζει τόσο την ρύθμιση της ενεργητικής ανάρτησης, την λειτουργία του κιβωτίου αλλά και του συστήματος διεύθυνσης.