Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δοκιμές συνθετικών καυσίμων από την Audi

Ελλάδα 1:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκιμές συνθετικών καυσίμων από την Audi

ΝΕΑ

Δοκιμές συνθετικών καυσίμων από την Audi

ΝΕΑ

Το 2015 η Audi είχε ανακοινώσει πως αρχίζει τις έρευνες για την παραγωγή συνθετικών καυσίμων, χωρίς να χρειάζεται κάποιο μέρος ορυκτών. Τώρα, τρία χρόνια μετά, έχει παρασκευάσει επαρκή ποσότητα καυσίμου για να ξεκινήσει τις δοκιμές στους κινητήρες της και να μπορεί να έχει μετρήσιμα αποτελέσματα.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη είναι αρκετά αργή με δεδομένη την επιμονή της εταιρείας στην αναζήτηση εναλλακτικών μορφών για τα καύσιμα των κινητήρων της. Αυτό που επισήμως η Audi αποκαλεί «e-fuel» και αφορά υποκατάστατα βενζίνης αλλά και diesel, είναι στην ουσία ένα υγρό παρασκεύασμα που προέρχεται από επεξεργασία δύο σταδίων βιομάζας.

popup-next-is-what-happens-when-audi-and-airbus-boi-640

Με την πρόοδο των ερευνών, έχει προκύψει πως με το υποκατάστατο καυσίμου οι εκπομπές CO2 στην ατμόσφαιρα μπορούν να περιοριστούν έως και κατά 80%. Χρειάζονται ωστόσο αρκετά χρόνια εξέλιξης ακόμα, προκειμένου να μπορεί η Audi να προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του υποκατάστατου καυσίμου στην αγορά και μέχρι τότε θα συνεχίσει με τις παραδοσιακές επιλογές, βενζίνης, diesel και CNG. Όταν θα είναι έτοιμο το υποκατάστατο πάντως, η Audi θα έχει πολλές και εναλλακτικές -σε σχέση με αυτά που γνωρίζουμε σήμερα- μορφές μετακίνησης να προτείνει.

Advertisement

popup-next-is-what-happens-when-audi-and-airbus-boi-530