Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δοκιμές στο Νίρμπουργκρινγκ για το νέο Focus RS (vid)

Ελλάδα 12:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμές στο Νίρμπουργκρινγκ για το νέο Focus RS (vid)

ΝΕΑ

Δοκιμές στο Νίρμπουργκρινγκ για το νέο Focus RS (vid)

ΝΕΑ

Στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ δοκιμάζεται το νέο Focus RS, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2016 με turbo κινητήρα 2,3 lt από το νέο Mustang.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Μία κάμερα συνέλαβε το νέο Ford Focus RS να δοκιμάζεται στο όριο στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, εκεί δηλαδή που «τεστάρεται» σχεδόν κάθε νέο μοντέλο. Εδώ το βλέπετε με το πεντάθυρο αμάξωμα του ST και μπορείτε να ακούσετε τον ήχο που βγάζει ο 4κύλινδρος Ecoboost. Πρόκειται για το μοτέρ του νέου Mustang με χωρητικότητα 2,3 lt που στην προκειμένη περίπτωση θα αποδίδει 330 PS, δηλ. 30 περισσότερα από το τωρινό Focus RS.

Παρά την αύξηση της ισχύος, σε σχέση με τον 5κύλινδρο των 2,5 lt, το νέο Focus RS θα είναι οικονομικότερο σε κατανάλωση έως 20% και αρκετά ελαφρύτερο. Σχεδιαστικά αναμένεται να έχει πιο «πολεμική» εμφάνιση από το Focus ST καθώς και πιο hardcore στήσιμο. Η κίνηση θα συνεχίσει να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, όπου θα υπάρχει μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Να υπενθυμίσουμε πως από το νέο έτος θα έχει λανσαριστεί το Honda Civic Type R και η εμφάνιση του νέου Focus RS ένα χρόνο αργότερα θα θερμάνει για τα καλά το κλίμα στα γρήγορα μικρομεσαία.