Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δοκιμές για το Honda Micro Commuter

Ελλάδα 4:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμές για το Honda Micro Commuter

ΝΕΑ

Δοκιμές για το Honda Micro Commuter

ΝΕΑ

Εφαλτήριο στις δοκιμές του μικρού ηλεκτροκίνητου πρωτότυπου όπως ανακοίνωσε η Honda, με τα πρώτα… βήματα του “Micro Commuter Prototype” να γίνονται σε συνεργασία με την πόλη της Σαϊτάμα στην Ιαπωνία. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Η Honda Motor Co, Ltd λοιπόν και οι αρχές της πόλης της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, ξεκίνησαν συμφώνησαν την έναρξη τον δοκιμών το προσεχές Φθινόπωρο, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που αφορά στην προώθηση της χρήσης μικρού μεγέθους ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε συνεργασία με το Υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού.

Μέσω αυτού του προγράμματος θα μελετηθούν τρόποοι για τη χρήση μεταφορικών μέσων μικρού μεγέθους, στα πλαίσια ενός ευρύτερου κοινωνικού προγράμματος το οποίο έχει σαν στόχο του την επίλυση διαφόρων θεμάτων που προκύπτουν στον τομέα των  μετακινήσεων σε αστικά κέντρα.

Κατά τη διάρκεια του, θα μελετηθεί η χρήση του μικρού ηλεκτρικού οχήματος τόσο για τις μετακινήσεις σε μικρές αποστάσεις ηλικιωμένων ανθρώπων  καθώς επίσης η ανταλλαγή αυτοκινήτου (car-sharing) για τη μετακίνηση στην πόλη και για εμπορικούς σκοπούς.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα θα αξιολογηθεί η χρήση των μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων για οικογένειες με μικρά παιδιά. Επιπλέον, σε συνεργασία με το E-Kizuna prozect 1, στο οποίο περιλαμβάνεται και η χρήση του Honda Smart Home System (HSHS), θα αξιολογηθεί η αξία της χρήσης των μπαταριών ενός μικρού ηλεκτροκίνητου οχήματος για οικιακή χρήση.

Το Honda Micro Commuter Prototype είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μικρού μεγέθους κατάλληλο για μετακινήσει μέσα σε αστικά κέντρα. Χάρη στην πλατφόρμα μεταβλητής σχεδίασης της ιαπωνικής εταιρείας, εξαρτήματα όπως η μπαταρία, ο ηλεκτροκινητήρας και η μονάδα ελέγχου τοποθετήθηκαν κάτω από το πάτωμα και στο πίσω τμήμα ώστε να είναι συγκεντρωμένα σε μικρό χώρο. Έτσι ήταν ευκολότερη η εξέλιξη και δημιουργία οχήματος κατάλληλου για διάφορες χρήσεις και ανάγκες πελατών – σε σχέση με τα όσα κυκλοφορούν.