Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δοκιμές εξέλιξης του νέου CUPRA Formentor

Ελλάδα 6:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμές εξέλιξης του νέου CUPRA Formentor

ΝΕΑ

Δοκιμές εξέλιξης του νέου CUPRA Formentor

ΝΕΑ

Το crossover μοντέλο της CUPRA βρίσκεται σε περίοδο εντατικών δοκιμών, ενόψει της επίσημης παρουσίασής του μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Advertisement
Advertisement

 

Το πρώτο, αμιγώς εξελιγμένο υπό την σκέπη της CUPRA μοντέλο, με το εύηχο όνομα Formentor, παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2019 και συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον εκ μέρους των επισκεπτών. Πλέον, ήρθε η ώρα των δοκιμών, εξ ου και οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες, που δείχνουν ξεκάθαρα τη σχεδιαστική γραμμή του ισπανικού crossover. Βασικά χαρακτηριστικά του, πάντα σε ότι αφορά την εμφάνιση, είναι η κεκλιμένη γραμμή της οροφής, οι μυώδεις πλαϊνές επιφάνειες και το χαμηλό για crossover μοντέλο ύψος. Η εμπρός μάσκα διαθέτει αρκετά κοινά σημεία με το SEAT Tarraco, ενώ πίσω υπάρχει μία ενιαία λωρίδα LED που τρέχει κατά μήκος της 5ης πόρτας.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν η CUPRA δεν έχει ανακοινώσει ποιες θα είναι οι διαστάσεις του Formentor, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα διαφέρει σε σχέση με το SEAT Ateca, με το οποίο μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, τόσο σε ύψος και πλάτος, όσο και σε μήκος. Το αρχικό πρωτότυπο διέθετε ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, συνδυάζοντας τον TSI κινητήρα εσωτερικής καύσης με ένα plug-in υβριδικό μοτέρ, με συνολική ισχύ 245 PS και ηλεκτρική αυτονομία 48 km. Στο τεχνολογικό μενού του CUPRA Formentor συμπεριλαμβάνονται επίσης η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Dynamic Chassis Control (DCC), το μπλοκέ διαφορικό και το σύστημα διεύθυνσης progressive steering, με πιο γρήγορη κρεμαγιέρα.

Advertisement