Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δοκιμές εξέλιξης για τη νέα BMW X3

Ελλάδα 21:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκιμές εξέλιξης για τη νέα BMW X3

ΝΕΑ

Δοκιμές εξέλιξης για τη νέα BMW X3

ΝΕΑ

H ΒΜW πραγματοποιεί εδώ και καιρό δοκιμές στη νέα γενιά της X3. Το μοντέλο θα κάνει την εμφάνισή του προς τα τέλη του 2017 και θα λανσαριστεί στις αγορές το 2018.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Ο κατασκοπευτικός φωτογραφικός φακός έχει συλλάβει ουκ ολίγες φορές τη νέα BMW X3 (με το ανάλογο καμουφλάζ φυσικά). Η γερμανική εταιρεία ετοιμάζει ένα εντελώς καινούργιο αυτοκίνητο, με νέο πάτωμα, νέα γκάμα κινητήρων-κιβωτίων και κυρίως, με δυναμική εμφάνιση. Το μοντέλο θα βασίζεται πάνω σε μια νέα πλατφόρμα, με ελαφρώς μεγαλύτερο μεταξόνιο σε σχέση με τα 2.810 χλστ. της τωρινής X3, αλλά και άκαμπτο σχεδόν κατά 35% περισσότερο σε σχέση με την υπάρχουσα (στο ίδιο πατά και η Σειρά 3).

Advertisement
Advertisement

Στο τομέα των μηχανικών συνόλων θα έχουμε, επίσης, μεγάλες αλλαγές. Έτσι, για πρώτη φορά η X3 θα έρθει και υβριδική, με ένα σύστημα υβριδικής τεχνολογίας που θα φορτίζει και από πρίζα, όπως αυτό που είδαμε στη νέα Χ5. Ο κινητήρας θα είναι ένας 2λιτρος βενζινοκινητήρας turbo με 245 ίππους και θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 95 ίππων περίπου, με συνδυαστική ισχύ πάνω από 300 ίππους. Τέλος, εκτός των 4κίνητων εκδόσεων, θα υπάρξει και 2κίνητη (πισωκίνητη επιλογή), ενώ το ντεμπούτο του-μαζί με τη νέα Χ3-αναμένεται να κάνει και ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων της ZF.