Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα BMW M5 μπορεί να «χορεύει» στον πάγο (+video)

Ελλάδα 22:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα BMW M5 μπορεί να «χορεύει» στον πάγο (+video)

ΝΕΑ

Η νέα BMW M5 μπορεί να «χορεύει» στον πάγο (+video)

ΝΕΑ

Η νέα γενιά της BMW Μ5 κάνει τις τελευταίες πρόβες της με χορευτικά κόλπα πάνω στις παγωμένες λίμνες της Σουηδίας.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στα πολλά και σημαντικά νέα μοντέλα που ετοιμάζει, η BMW πρόκειται να αντικαταστήσει την F90 M5 με το νέο μοντέλο G90, το οποίο διαθέτει έναν plug-in υβριδικό twin-turbo V8 κινητήρα.

Παράλληλα με το sedan, θα υπάρχει και μια παραλλαγή station wagon, γνωστή ως G99. Η BMW παρουσίασε πρόσφατα και τα δύο μοντέλα σε ένα βίντεο, επιδεικνύοντας τις δυνατότητές τους σε μια παγωμένη λίμνη στη Σουηδία, όπου οι θερμοκρασίες έπεσαν στους -31,5 βαθμούς Κελσίου.

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό που παρατηρείται στο βίντεο είναι το σύστημα infotainment συνοδεύεται από φυσικά κουμπιά για βασικές λειτουργίες όπως τα φώτα κινδύνου και τα συστήματα αντιθαμβωτικής προστασίας.

Advertisement
Advertisement

Τα… δίδυμα M5 διαθέτουν ένα ειδικό σύστημα τετρακίνησης M xDrive, το οποίο ενσωματώνει έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη και προσφέρει μια λειτουργία πίσω κίνησης για αυξημένες επιδόσεις και οδηγική απόλαυση.

Η ρύθμιση Sport παρέχει στους οδηγούς τη δυνατότητα αυξημένης ολίσθησης στους πίσω τροχούς, διευκολύνοντας την ελεγχόμενη υπερστροφή, ενώ παράλληλα κατανέμει την ισχύ στον μπροστινό άξονα, ανάλογα με τις ανάγκες.

Η νέα M5 θα εφοδιάζεται με ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που φημολογείται ότι θα αποδίδει πάνω από 700 ίππους.

Advertisement

Το σεντάν αναμένεται να ζυγίζει περίπου 2.435 κιλά και θα διαθέτει πίσω ελαστικά διαστάσεων 295/35 σε ζάντες 21 ιντσών.

Η παραγωγή της M5 θα ξεκινήσει σε δύο φάσεις, με το sedan να βγαίνει από τη γραμμή συναρμολόγησης τον Ιούλιο του 2024 και να ακολουθεί η έκδοση Touring τον Νοέμβριο του 2024.

Advertisement