Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε πως παραβιάζουν αυτοκίνητα με σύστημα keyless (+video)

Ελλάδα 13:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε πως παραβιάζουν αυτοκίνητα με σύστημα keyless (+video)

ΝΕΑ

Δείτε πως παραβιάζουν αυτοκίνητα με σύστημα keyless (+video)

ΝΕΑ

Ένα νέο video, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει την κλοπή μίας BMW M2 Competition, η οποία έχει σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί.

Advertisement
Advertisement

 

Είναι πολύ καλό και λειτουργικό όταν το αυτοκίνητο σας, διαθέτει ένα σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί. Εύκολο στην είσοδο, πρακτικό στην καθημερινότητα αλλά τα τελευταία χρόνια, οι κλέφτες αυτοκινήτων έχουν αρχίσει να επωφελούνται από τέτοια συστήματα κάνοντας… ηλεκτρονικές επιθέσεις. Μία τέτοια απόπειρα κλοπής καταγράφτηκε σε video (από κάμερα ασφαλείας) και αφορά την παραβίαση μιας BMW M2 Competition στη Γερμανία.

Kia: Θήκη κατά του χακαρίσματος των keyless «κλειδιών»

Advertisement
Advertisement

Βρήκαμε αυτό το βίντεο στο Reddit (το δημοσίευσε εκεί ο ιδιοκτήτης της M2). Στα πρώτα 90 δευτερόλεπτα του, οι κλέφτες ερευνούν τον χώρο στο εμπρός από το σπίτι, που είναι σταθμευμένο το αυτοκίνητο. Ένας από αυτούς κρατά ένα φορητό υπολογιστή (ή ένα αναμεταδότη σε κουτί). Με αυτό αντιγράφουν το σήμα (τους κωδικούς του κυρίως) οι οποίοι εκπέμπονται από το κλειδί που είναι μέσα στο σπίτι του ιδιοκτήτη. Έπειτα οι κωδικοί στέλνονται σε μια δεύτερη συσκευή την οποία κρατούν οι κλέφτες στην πόρτα του οδηγού. Από την στιγμή που το αυτοκίνητο ξεκλειδώθηκε οι δράστες της κλοπής χρειάστηκαν μερικά δευτερόλεπτα για να ξεκινήσουν το sport αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, το αυτοκίνητο βρέθηκε (περίπου 90 λεπτά μετά την κλοπή) και μόλις 40 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του ιδιοκτήτη του, όταν το παράτησαν οι κλέφτες. Ίσως επειδή πίστευαν ότι το όχημα εντοπίστηκε.

 

Ποιο αυτοκίνητο ξεφτίλισε τους ληστές του;

Advertisement

Αν είστε ένας από τους χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με keyless entry, για να προστατευτείτε, μπορείτε να… προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας αποθηκεύοντας το κλειδί τους σε μεταλλικό κουτί ή κάποιο είδος «κλωβού faraday» για να αποτρέψουν ένα φορητό αναμεταδότη να υποκλέψει τους κωδικούς. Όμως δυστυχώς όπως όλοι γνωρίζουμε στην πραγματικότητα οι περισσότεροι οι άνθρωποι θα ρίξουν τα κλειδιά τους στο πλησιέστερο τραπέζι στο σπίτι τους.

 

Advertisement