Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διπλή επίθεση από τη Renault στα compact SUV

Ελλάδα 7:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή επίθεση από τη Renault στα compact SUV

ΝΕΑ

Διπλή επίθεση από τη Renault στα compact SUV

ΝΕΑ

Η Renault ετοιμάζει ένα δεύτερο μικρό SUV, το οποίο θα έρθει το 2019 ώστε μαζί με το Captur να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό δίδυμο στην πλέον αναπτυσσόμενη κατηγορία αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Το νέο μοντέλο, όπως αποκάλυψε στην Automotive News Europe ο Διευθυντής του εργοστασίου της Renault στο Valladolid της Ισπανίας, κ. Rafael Vazquez, θα κατασκευάζεται στο ισπανικό εργοστάσιο, μαζί με το Captur.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για το ποιο μπορεί να είναι αυτό το νέο μοντέλο, ωστόσο πολύ μεγάλη πιθανότητα υπάρχει αυτό να είναι μια ελαφρώς μεγαλύτερη έκδοση του Captur, η οποία θα ονομαστεί «Grand Captur» στα πρότυπα των Scenic/Grand Scenic.

Advertisement
Advertisement

Σε κάθε περίπτωση, η προσθήκη της παραγωγής του νέου μοντέλου στο Valladolid αποτελεί μέρος ενός νέου προγράμματος επένδυσης ύψους 600 εκατ. ευρώ της Renault στο εργοστάσιο αυτό. Στο ίδιο πρόγραμμα εντάσσεται και η παραγωγή της νεότερης γενιάς του 1.5 λίτρων diesel κινητήρα της εταιρείας στο ίδιο εργοστάσιο, κάτι που η ίδια η Renault έχει ανακοινώσει από πέρσι.

Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή το Captur είναι το Νο1 μοντέλο σε πωλήσεις στην κατηγορία του στην Ευρώπη, έχοντας συμπληρώσει στο Α’ Εξάμηνο του 2017 112.586 αυτοκίνητα. Η παρουσία ενός δεύτερου μικρού SUV μοντέλου στη γκάμα της Renault, αποτελεί απάντηση μεταξύ άλλων και στην Opel του Ομίλου PSA, η οποία αυτή τη στιγμή διαθέτει στη γκάμα της δύο μοντέλα του είδους, το Crossland X και το Mokka X.