ΝΕΑ

Διόδια: Κόντρα χωρίς τέλος μεταξύ Κυβέρνησης και εταιρειών

Ελλάδα 18:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διόδια: Κόντρα χωρίς τέλος μεταξύ Κυβέρνησης και εταιρειών

ΝΕΑ

Διόδια: Κόντρα χωρίς τέλος μεταξύ Κυβέρνησης και εταιρειών

ΝΕΑ

Παραμένει έντονη η ατμόσφαιρα μεταξύ κυβέρνησης και εταιρειών παραχώρησης αφορά τις ανατιμήσεις των διοδίων. Οι διαπραγματεύσεις δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, με τα δύο μέρη να έχουν μεγάλες διαφωνίες.

Advertisement

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι εταιρείες δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για παράλειψη εφαρμογής των συμβάσεων. Επιπλέον, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις οικονομικές τους δεσμεύσεις.

Οι μεγάλες πολυεθνικές, Vinci και Hochtief, που κατέχουν σημαντικές συμβάσεις στην Ελλάδα, έχουν τονίσει την ανησυχία τους σχετικά με τις ανατιμήσεις, αναφέροντας παράλληλα τη δυσαρέσκειά τους για τις θέσεις της κυβέρνησης. Μάλιστα οι Γάλλοι απείλησαν οτι θα αποχωρήσουν και αό το διαγωνισμό για τη νέα σύμβαση για την Αττική Οδό.

Υπάρχουν, επίσης, πληροφορίες ότι οι εταιρείες, επιθυμούν την εφαρμογή μέρους των αυξήσεων φέτος, ενώ το υπόλοιπο να κατανεμηθεί στα επόμενα χρόνια.

Advertisement

Ωστόσο, η κυβέρνηση επιμένει στον περιορισμό της επιβάρυνσης για τους πολίτες. Η κύρια διαφωνία φαίνεται να στρέφεται γύρω από το πώς θα κατανεμηθούν τα βάρη από τις προτεινόμενες αυξήσεις.

Τέλος, οι εταιρείες δεν ξεχνούν και το θέμα των αποζημιώσεων που θεωρούν ότι τους οφείλονται για τη μη εφαρμογή των αυξήσεων από την αρχή της χρονιάς, με ορισμένες εκτιμήσεις να φτάνουν τα 45 εκατ. ευρώ για το 2023.

 

Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Αττική Οδός: Η νέα σύμβαση και πόσο θα έχουν τα διόδια
Χαμός με τις αυξήσεις στα διόδια
Προσοχή! Μεγάλη απάτη στα διόδια της Αττικής Οδού

 

Advertisement