Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δύο αναβάτες στο Νίρμπουργκρινγκ με το Opel GTC OPC

Ελλάδα 12:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δύο αναβάτες στο Νίρμπουργκρινγκ με το Opel GTC OPC

ΝΕΑ

Δύο αναβάτες στο Νίρμπουργκρινγκ με το Opel GTC OPC

ΝΕΑ

Συνήθως τρέχουν στις πιο συναρπαστικές αγωνιστικές πίστες του κόσμου με πάνω από 300 km/h αλλά ακόμα και ένας έμπειρος άσος του MotoGP δεν μπορεί να υποκλιθεί στην πλέον απαιτητική πίστα του κόσμου: το Νόρντσλαϊφε.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Τη θρυλική ασφάλτινη διαδρομή μήκους 20.8 χιλιομέτρων στην περιοχή Άιφελ της Γερμανίας, που ο  Sir Jackie Stewart αποκάλεσε κάποτε ‘Πράσινη Κόλαση’. Ο λόγος για τον Aleix Espargaró, τον 25χρονο εργοστασιακό αναβάτη της Suzuki που παραδέχτηκε ότι η οδήγηση στη θρυλική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ ήταν παιδικό όνειρο. Μαζί με τον Ισπανό συμπατριώτη του και αναβάτη του Moto2 Ricard “Ricky” Cardús έκανε το όνειρό του πραγματικότητα με τη βοήθεια της Opel!

Advertisement
Advertisement

Οι δύο Ισπανοί αναβάτες οι οποίοι έχουν επίσης αγωνιστική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου, πήραν ο καθένας θέση πίσω από το τιμόνι ενός Opel GTC OPC με 280 PS και ανακάλυψαν θρυλικά κομμάτια της πίστας όπως τις “Schwedenkreuz“, “Fuchsröhre“, “Karussell“, “Brünnchen“, “Pflanzgarten“, “Schwalbenschwanz“,”Galgenkopf“ και “Döttinger Höhe“.

Ακολούθησε μία μοναδική εμπειρία – ο αγωνιστικός θρύλος της Opel και οπαδός του MotoGP, Volker Strycek ο οποίος γνωρίζει απέξω την πίστα του Νόρντσλαϊφε, τους έκανε μία γρήγορη κούρσα με το γερμανικό μοντέλο. Οι Espargaró και Cardús είχαν μία ακόμα ενδιαφέρουσα εμπειρία όταν ακολούθησαν τον πρώην αγωνιστικό οδηγό και σημερινό αφεντικό της Nürburgring Driving Academy, Andreas Gülden, σε τρεις γρήγορους γύρους. Αργότερα, ο Gülden μίλησε εγκωμιαστικά για το δίδυμο λέγοντας ότι έκαναν πολύ καλή εντύπωση σε τέσσερις τροχούς.

Advertisement

Τόσο ο Espargaró όσο και ο Cardús ξεχείλιζαν από ενθουσιασμό στο τέλος της ημέρας. «Είναι πραγματικά η καλύτερη αγωνιστική πίστα στον κόσμο» δήλωσε ο Espargaró. «Σπάνια απολαμβάνω τόσο πολύ την προετοιμασία ενός αγώνα  MotoGP. Σίγουρα θα επιστρέψω. Και το GTC OPC είναι ένα θαυμάσιο αυτοκίνητο. Το εξαιρετικό πλαίσιο και ο υψηλόροπος turbo κινητήρας το κάνουν ιδανικό για τo Νόρντσλαϊφε», πρόσθεσε.

Advertisement

Ο Cardús, team-mate του Γερμανού Marcel Schrötter στην Tech3 team, δήλωσε το ίδιο εντυπωσιασμένος: «Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τρεις καλύτερες εμπειρίες που είχα ποτέ σε αγωνιστική πίστα. Ήταν συγκλονιστική».