Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δημοπρατήθηκε μία ξεχωριστή BMW M1

Ελλάδα 8:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δημοπρατήθηκε μία ξεχωριστή BMW M1

ΝΕΑ

Δημοπρατήθηκε μία ξεχωριστή BMW M1

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο σπάνια μοντέλα της BMW, η πρωτότυπη M1 ήταν ένα από τα μοντέλα που έκλεψαν την παράσταση στην φετινή Έκθεση Techno Classica στο Έσεν.

Advertisement
Advertisement

 

Το συγκεκριμένο μοντέλο φέρεται να έχει στην κατοχή του, ανεπίσημα, το ρεκόρ ταχύτητας με 301,2 km/h, που σημείωσε στις 17 Οκτωβρίου του 1981. Η ιστορία του έχει αρκετό ενδιαφέρον και ξεκινά το 1981 όταν ο οδηγός αγώνων Harald Ertl απέκτησε την έκδοση παραγωγής και σε συνεργασία με την εταιρεία πετρελαιοειδών BP ανακατασκεύασε τον εξακύλινδρο κινητήρα των 3,5 λίτρων, τοποθετώντας δύο turbo της KKK, ανεβάζοντας την ισχύ στους 410 ίππους. Στόχος η κατάρριψη του ρεκόρ ταχύτητας των 300 km/h, που τελικά επετεύχθη την ίδια χρονιά. Το 1984, βρίσκεται υπό την κατοχή ενός Ολλανδού ιδιοκτήτη και κατόπιν, το 1993, απέκτησε νέο ιδιοκτήτη. Μετά από 25 χρόνια επανεμφανίστηκε στη φετινή έκθεση Techno Classica, με σκοπό να δημοπρατηθεί από τον οίκο Coys, με αρχική τιμή τα 300.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Όπως τόνισε ο υπεύθυνος της δημοπρασίας, Chris Routledge, η πρωτότυπη BMW M1 αποτελεί ένα σημαντικό μοντέλο στην παγκόσμια αυτοκίνηση, ενώ υπήρχε τεράστιο ενδιαφέρον από πολλούς συλλέκτες που θέλουν να έχουν στην κατοχή τους ένα τόσο ιδιαίτερο τετράτροχο.