Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δημοπρασία σπάνιας Ford Mustang Shelby GT350

Ελλάδα 20:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δημοπρασία σπάνιας Ford Mustang Shelby GT350

ΝΕΑ

Δημοπρασία σπάνιας Ford Mustang Shelby GT350

ΝΕΑ

Μόλις 1.001 τέτοιες Mustang έχουν κατασκευαστεί και μια από αυτές, πλήρως αποκατεστημένη, μπορεί να γίνει δική μας μετά τη δημοπρασία που θα γίνει τον Αύγουστο.

Advertisement
Advertisement

Όταν παρουσιάστηκε, το μοντέλο το 1966 είχε κάνει πολύ μεγάλο «θόρυβο» στις τάξεις των απανταχού petrolheads. Η έκδοση GT350 με τις «ευλογίες» της Shelby,  διατέθηκε ως ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για τους υποψήφιους αγοραστές. Δηλαδή, μπορούσε να πάει κάποιος και να νοικιάσει το αυτοκίνητο, να πάρει μια γεύση των ικανοτήτων και της δύναμής του και μετά αν ήθελε να προχωρήσει στην αγορά ενός παρόμοιου ή και του ίδιου.

Advertisement
Advertisement

Το χαρακτηριστικό των «ενοικιαζόμενων» Shelby, ήταν το χρώμα του αμαξώματος που παραπέμπει στην εταιρεία ενοικιάσεων Hertz, μέσω της οποίας «έτρεξε» το συγκεκριμένο προωθητικό πρόγραμμα για το μοντέλο. Η Hertz είχε το Sports Car Club και τα μέλη του, μπορούσαν να νοικιάζουν το αυτοκίνητο για 17 δολάρια την ημέρα, πληρώνοντας επιπλέν 17 cents το κάθε μίλι απόστασης που θα διένυαν. Από τα 1.001 αυτοκίνητα που είχαν κατασκευαστεί για τη συγκεκριμένη χρήση, τα 800 ήταν στην απόχρωση που βλέπουμε στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, με τις χρυσαφί ρίγες πάνω στο μαύρο αμάξωμα.

Αυτό το συγκεκριμένο που πλέον μετά από ένα πλήρες restoration, είναι σε εξαιρετική κατάσταση αναφορικά με τις φθορές του, παρά τα 81.438 μίλια που έχει στο κοντέρ του. Ο κινητήρας του είναι ένας V8 Cobra 289 που αποδίδει 306 ίππους και κάνει την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα, να είναι υπόθεση που διαρκεί μόλις 6,6 δευτερόλεπτα. Λόγω του ιστορικού του, θεωρείται ένα από τα πλέον σπάνια δείγματα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου και για όσους ενδιαφέρονται, πρέπει να πούμε πως θα βγει σε διαδικτυακή δημοπρασία που θα διαρκέσει από τις 28 Αυγούστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου του 2020, με τιμή εκκίνησης τα 225.000 δολάρια (203.430€).

Advertisement

 

Advertisement