Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Diesel αυτοκίνητο βάζει φωτιά σε πάρκινγκ (video)

Ελλάδα 7:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Diesel αυτοκίνητο βάζει φωτιά σε πάρκινγκ (video)

ΝΕΑ

Diesel αυτοκίνητο βάζει φωτιά σε πάρκινγκ (video)

ΝΕΑ

Μία μεγάλης έκτασης φωτιά σε χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου της νορβηγικής πόλης Στάβανγκερ κατέστρεψε εκατοντάδες αυτοκίνητα. Ύποπτο για τα παραπάνω…ένα μοντέλο της Tesla. Ωστόσο η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική!

Advertisement
Advertisement

 

Οι πρώτες έρευνες της τοπικής αστυνομίας έλεγαν ότι η φωτιά ξεκίνησε από ένα ηλεκτρικό Tesla και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφερε να εξαπλωθεί σε μία μεγάλη έκταση. Οι πυροσβέστες μάχονταν  για οκτώ ώρες, μέχρι να κατορθώσουν να την ελέγξουν, ενώ ευτυχώς δεν υπήρχαν ανθρώπινα θύματα. Βέβαια, δεν ήταν και λίγα τα αυτοκίνητα που καταστράφηκαν ολοσχερώς, καθώς τοπικά δημοσιεύματα λένε για μερικές εκατοντάδες. Περεταίρω όμως ανακρίσεις, έδειξαν ότι η πηγή του κακού για την μεγάλη φωτιά δεν ήταν τελικά ένα Tesla, αλλά ένα παλαιάς τεχνολογίας πετρελαιοκίνητο μοντέλο, πιθανότατα ένα Opel Zafira.

Advertisement
Advertisement

Ενώ λοιπόν η προέλευση της πυρκαγιάς είναι γνωστή, αρκετά ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνεχίζουν να καίγονται, με τις αρχές να δηλώνουν ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες μέχρι να βεβαιωθούν ότι η φωτιά θα έχει σβήσει πλήρως. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες όπου κατηγορείται, αδίκως τελικά, ένα μοντέλο της Tesla. Τον περασμένο Νοέμβριο, στην περιοχή του New Jersey, στις ΗΠΑ, ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα πολυκατάστημα, με αφορμή, όπως είχαν ανακοινώσει αρχικά, ένα βραχυκύκλωμα σε ταχυφορτιστή Tesla. Οι έρευνες όμως έδειξαν ότι ουδεμία σχέση είχε η φίρμα του Ήλον Μασκ με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Δείτε το βίντεο από την πυρκαγιά στο χώρο στάθμευσης:

Advertisement