Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διέλυσαν ολοκαίνουργια Ford Mustang 500 ίππων για…εκπαίδευση

Ελλάδα 12:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διέλυσαν ολοκαίνουργια Ford Mustang 500 ίππων για…εκπαίδευση

ΝΕΑ

Διέλυσαν ολοκαίνουργια Ford Mustang 500 ίππων για…εκπαίδευση

ΝΕΑ

Το πυροσβεστικό τμήμα του Deadborn, στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ είχε την ευκαιρία να διαλύσει μία Ford Mustang Shelby GT500, προς χάρη της εκπαίδευσης.

Advertisement
Advertisement

Το παραπάνω περιστατικό αποτέλεσε μέρος των εκπαιδευτικών περιόδων που περνούν συχνά πυκνά οι πυροσβέστες του εν λόγω τμήματος και αφορούν την έρευνα και διάσωση πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο καταστραμμένο αυτοκίνητό τους, μετά από ατύχημα.

Για να γίνουν πιο ρεαλιστικές οι συνθήκες εκπαίδευσης, οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν παλιά ή κατασχεμένα αυτοκίνητα, που ο κύκλος ζωής τους έχει τελειώσει. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, το μοντέλο αναπαράστασης δεν ήταν άλλο από την κορυφαία έκδοση της νέας Ford Mustang, την Shelby GT500.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι πυροσβέστες του τμήματος του Deadborn, το οποίο βρίσκεται κοντά στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Ford στο Μίσιγκαν, στην αρχή υπήρξε μία αμηχανία, καθώς το μοντέλο μόλις είχε βγει από τη γραμμή παραγωγής. Αλλά με μία πιο προσεκτική ματιά, παρατήρησαν ότι το συγκεκριμένο muscle car ήταν μοντέλο δοκιμών, κάτι που επιβεβαίωσε και η ίδια η Ford.

Επίσης, η αμερικάνικη εταιρεία ανέφερε πως ούτως ή άλλως η εντυπωσιακή Shelby GT500 θα είχε το ανάλογο τέλος, καθώς είναι πολιτική της όσα οχήματα έχουν χρησιμοποιηθεί για τις τελικές δοκιμές εξέλιξης στέλνονται προς διάλυση. Όπως παρατηρούμε από τις φωτογραφίες, η κοπή του οχήματος αποτελεί μία απαραίτητη διαδικασία για να μπορεί η ομάδα διάσωσης να απεγκλωβίσει τους τραυματίες μέσα σε αυτό. Και για να είναι ακόμα πιο ρεαλιστικές οι συνθήκες, πριν από όλα είχαν ενεργοποιηθεί και οι αερόσακοι της Mustang, προκειμένου να προσομοιωθεί περαιτέρω ένα πραγματικό σενάριο.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί είναι οι νέοι θωρακισμένοι «φύλακες» του Ελληνικού Στρατού!

Advertisement

Μπάχαλο με τις Κάρτες Καυσαερίων στα ΚΤΕΟ!

Από «κόσκινο» οι δηλώσεις εξοπλισμού των αυτοκινήτων