Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διαθέσιμη και στην Ελλάδα η Lagonda της Aston Martin!

Ελλάδα 11:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαθέσιμη και στην Ελλάδα η Lagonda της Aston Martin!

ΝΕΑ

Διαθέσιμη και στην Ελλάδα η Lagonda της Aston Martin!

ΝΕΑ

Φαίνεται ότι η Lagonda δεν ενθουσίασε τους πετρελαιάδες της Μέσης Ανατολής και έτσι η Aston Martin αποφάσισε να την πουλήσει επίσης στην Ευρώπη και την Ασία, αυξάνοντας την παραγωγή της από τις 100 στις 200 μονάδες. Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε τις χώρες στις οποίες θα διατίθεται προς παραγγελία το υπερπολυτελές 4θυρο sedan. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Ελλάδα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Αρχικά το πλάνο προέβλεπε η Lagonda Taraf να κυκλοφορήσει αποκλειστικά στη Μέση Ανατολή, όμως τα σχέδια άλλαξαν. Θα είναι διαθέσιμη τόσο αριστεροτίμονη όσο και δεξιοτίμονη, για χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Ινδία και η Νότια Αφρική. Βέβαια ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Andy Palmer, υποστήριξε ότι η σχετική απόφαση ήταν δική του, προκειμένου να καταστήσει την Lagonda προσιτή σε μεγαλύτερο κοινό: «Ήθελα να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε αυτό το εκπληκτικό sedan σε πελάτες σε όλο τον κόσμο και αναμένουμε άμεση εκδήλωση ενδιαφέροντος από αρκετούς συλλέκτες πολυτελών αυτοκινήτων».

Πέρα λοιπόν από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, η Lagonda Taraf θα προσφέρεται προς παραγγελία στις Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Μονακό, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Μ. Βρετανία, Ουκρανία. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε τελικά αν θα καταγραφεί παραγγελία από κάτοικο της χώρας μας.

Advertisement
Advertisement

Το περιορισμένης παραγωγής αυτοκίνητο βασίζεται στην αρχιτεκτονική VH της Aston Martin και αντλεί σχεδιαστική έμπνευση από την προηγούμενη Lagonda του 1976. Σε ορισμένη μέρη του αμαξώματος θα γίνει χρήση ανθρακονήματος. Εφοδιάζεται με 6λιτρο V12 κινητήρα, η μέγιστη ισχύς του οποίου εκτιμάται πως προσεγγίζει τα 600 PS.

Η παραγωγή της Lagonda Taraf θα γίνεται στην έδρα της Aston Martin, στο Γκέιντον της Αγγλίας. Η τιμή της θα παραμείνει εμπιστευτική και θα γίνεται γνωστή μόνο σε όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την αγορά της. Από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο ενδέχεται να διαφέρει αισθητά, καθώς θα υπάρχουν πολλές δυνατότητες προσωποποίησης.

Εκτιμάται πάντως ότι θα ξεπερνά τα 500.000 ευρώ. Στην Ελλάδα δε με τους πάμπολλους φόρους (πολυτελείας, ειδικό τέλος ταξινόμησης, ΦΠΑ) αναμένεται να ξεπεράσει τα 800.000 ευρώ…

Advertisement