Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διαψεύδει η Ford πως θα “τελειώσει” το Mondeo

Ελλάδα 2:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διαψεύδει η Ford πως θα “τελειώσει” το Mondeo

ΝΕΑ

Διαψεύδει η Ford πως θα “τελειώσει” το Mondeo

ΝΕΑ

Η Ford δήλωσε ότι δεν έχει ξεγράψει το μεσαίο οικογενειακό μοντέλο στη γκάμα της, το Mondeo, προσθέτοντας μάλιστα ότι θα προχωρήσει με σχέδια αναβάθμισης του συγκεκριμένου μοντέλου διαψεύδοντας μάλιστα και τις χθεσινές σχετικές πληροφορίες.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το Mondeo παραμένει ένα “βασικό κομμάτι” της σειράς προϊόντων της Ford στην Ευρώπη και αναμένεται μάλιστα να υπάρξουν βελτιώσεις που θα εισαχθούν αργότερα μέσα στο έτος, όπως δήλωσε επίσημα η αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ στο διαδίκτυο. Οι χθεσινές πληροφορίες ανέφεραν πρωτίστως ότι η απόρριψη του Mondeo καθώς και άλλων μοντέλων θα ήταν μέρος μιας παγκόσμιας αναδιοργάνωσης της εταιρίας που θα περιελάμβανε περικοπές μέχρι και 24.000 θέσεων εργασίας, πολλές μάλιστα από τις οποίες στην Ευρώπη.

“Έχουμε αναβαθμίσεις για το Mondeo μέσα στο έτος, οι οποίες θα περιλαμβάνουν νέους κινητήρες καθώς και εξωτερικές και εσωτερικές ενημερώσεις όπως και νέα δεδομένα για το επερχόμενο Mondeo Hybrid”, ανέφερε η εταιρεία. Η κερδοσκοπία σχετικά με τις αλλαγές στη σύνθεση ακολουθεί μια αναγνώριση από τη Ford ότι η ευρωπαϊκή της επιχείρηση χρειάζεται ένα μεγάλο επανασχεδιασμό για την επίτευξη στόχων και ότι επικεντρώνεται κυρίως στη μείωση του κόστους για τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Advertisement
Advertisement

Η Unite, η οποία εκπροσωπεί τους εργαζόμενους σε εργοστάσια κινητήρων της Ford, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών Bridgend και Dagenham στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι πιέζει τη Ford να επενδύσει δίνοντας προοπτική στα βρετανικά εργοστάσια. Η αυτοκινητοβιομηχανία αρνήθηκε επίσης τους ισχυρισμούς του Τύπου ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να τερματίσει την παραγωγή των Galaxy και S-Max. Αυτά κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας, το οποίο επίσης κατασκευάζει το Kuga και το Connect. Εκεί απασχολούνται περίπου 3.480 άτομα.

Ford-Mondeo-2015-tsiro-640