ΝΕΑ

Διάκριση για το Pedestrian Warning της BMW

Ελλάδα 7:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διάκριση για το Pedestrian Warning της BMW

ΝΕΑ

Διάκριση για το Pedestrian Warning της BMW

ΝΕΑ

Το Pedestrian Warning με City Braking Activation είναι το δεύτερο σύστημα υποστήριξης οδηγού της σειράς BMW ConnectedDrive που κερδίζει τη διάκριση Euro NCAP Advanced.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF10

Το σύστημα ασφάλειας της βαυαρικής μάρκας, βασίζεται σε κάμερα και διατίθεται για όλη σχεδόν την τρέχουσα γκάμα του ομίλου και μειώνει τον κίνδυνο σύγκρουσης με πεζό στην κίνηση της πόλης. Είναι ενεργό σε ταχύτητες μεταξύ 10 και 60 km/h και αναλύει την κατάσταση της κυκλοφορίας με βάση τις πληροφορίας που συλλέγει από την κάμερα.

Μόλις διαπιστωθεί πιθανή σύγκρουση με πεζό, ο οδηγός λαμβάνει μία οπτικοακουστική προειδοποίηση μέσω του ταμπλό οργάνων, ενώ το σύστημα πέδησης προετοιμάζεται για ταχύτερη αντίδραση. Η προφόρτιση των φρένων υποστηρίζει το οδηγό παρέχοντας πλήρη επιβράδυνση ώστε να διασφαλίζεται η μικρότερη δυνατή απόσταση φρεναρίσματος, ακόμα και αν το πεντάλ του φρένου δεν είναι πλήρως πατημένο. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το σύστημα ενεργοποιεί αυτόνομα πίεση πέδησης, με σκοπό τη μείωση της ταχύτητας σύγκρουσης. Η παρέμβαση μπορεί να σταματήσει πλήρως ένα όχημα που ταξιδεύει με χαμηλή ταχύτητα

Advertisement
Advertisement

Το Pedestrian Warning με City Braking Activation δοκιμάστηκε διεξοδικά από τους ειδικούς ασφάλειας ενός ανεξάρτητου εργαστηρίου δοκιμών του Euro NCAP και συμπεριλαμβάνεται στο προαιρετικό πακέτο Driving Assistant μοντέλων όπως η Σειρά 2 Active Tourer, όπως άλλωστε και τα συστήματα Lane Departure Warning (Προειδοποίηση Απόκλισης από τη Λωρίδα), High Beam Assistant (Υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας Φώτων) και Speed Limit Info (Πληροφορίες Ορίου Ταχύτητας) με No Passing Info display (ένδειξη Απαγορευτικής Προσπέρασης).

Η πρώτη φορά που η BMW πήρε το βραβείο Euro NCAP Advanced ήταν το 2010, τη χρονιά θέσπισης του. Διάκριση που ήρθε χάρη στο σύστημα Intelligent Emergency Call.